Carcaixent - El PP impedeix consultar els comptes de Procarsa

28 octubre 2014 01:00h
Ajuntament edifici
EL PP DE CARCAIXENT IMPEDEIX  A COMPROMÍS CONSULTAR ELS COMPTES DE PROCARSA
 
El passat mes de juny Bloc-Compromís per Carcaixent va denunciar irregularitats en el servei que l’empresa municipal PROCARSA presentava al Centre Ocupacional El Clot, de menjador per als usuaris.
 
Al mateix temps va presentar diferents escrits a l’Alcaldia, a PROCARSA i al regidor de l’àrea d’Interior, en què sol·licitava informació diversa al voltant del funcionament de l’empresa municipal. A hores d’ara, el Grup municipal Bloc Compromís, denuncia que continuen sense resposta moltes de les qüestions que es plantejaven no han estat satisfetes i, les que s’han contestat, no acaben d’adequar-se a la realitat que Compromís ha pogut constatar després de parlat amb diferents tècnics de l’Ajuntament.
 
Entre les qüestions que queden per satisfer, la que el Grup que lidera Paco Salom considera més greu és que, a hores d’ara, quasi 4 mesos després, encara no s’ha autoritzat a Compromís l’accés a la comptabilitat i als llibres majors de l’empresa municipal en les oficines de PROCARSA.
 
Salom explica, “és del tot inacceptable que no se’ns autoritze a personar-nos en les oficines de PROCARSA per tal de consultar el material que ens és necessari per a exercir la nostra funció com a regidors en l’oposició”. El portaveu de Compromís declara: “Aquest retard i la ignorància de les reiterades peticions del nostre grup per a que se’ns autoritze la consulta, unit a moviments que considerem “sospitosos” ens fan malpensar inevitablement”.
 
Des del Grup municipal declaren que han sabut que les compres de matèria primera per a l’elaboració de menús del Clot, es fan ara des del Centre Integral de Majors, igual que les de l’escoleta infantil municipal, gestionada també per PROCARSA sense que existisca decret d’encomanda, amb la inseguretat jurídica que això comporta.
 
Salom declara: “si no ens autoritzen a consultar els comptes d’altres entitats gestionades per PROCARSA, com el CIM, i centralitzen les compres de matèries primeres per als tres centres, ens porta a pensar que, el sobrecost que suposa prestar el servei dels menjadors de El Clot i de l’escola infantil des de PROCARSA, pot estar emmascarant-se en els costos que assumeix el CIM fent d’aquest encara un servei més deficitari, cosa que podríem detectar si ens permeten consultar el comptes.”
 
Salom continua: “Des de Bloc Compromís no deixem de demanar explicacions en les comissions informatives corresponents i la informació que tenen els regidors delegats és totalment nul·la, i si la tenen, el que queda palés és que no es vol transmetre als grups de l’oposició. Hui mateix, 22 d’octubre sense anar més lluny, hem tornat a demanar explicacions i no se’ns han donat. És més s’ha negat l’opció de donar explicacions en una comissió informativa convocada a l’efecte que alguns grups de l’oposició han demanat a través d’una moció”.
 
Salom conclou amb l’esperança que des de l’Ajuntament s’acomplisca amb els terminis que marca la llei per tal que els partits de l’oposició puguen fer la seua feina en condicions acceptables.
 
Compromís per Carcaixent

photo
 
next