Diari La Veu del País Valencià
El Govern valencià condiciona la F-1 a una ‘rebaixa substancial’ del cànon
EFE / València

El vicepresident del Govern valencià, José Císcar, ha condicionat la continuïtat de la Fórmula 1 en el circuit urbà de València “si no es produeix una rebaixa substancial del cànon que es paga per acollir la carrera”.

Així ho ha assenyalat Císcar a les preguntes dels periodistes sobre si València acollirà la cita automobilística en el calendari del Mundial de Fórmula 1 per a 2014, després de presentar Oliva la campanya de recollida de residus flotants en el litoral del País Valencià.

“Cal esperar al calendari però perquè estiga -València-, per descomptat ha d’haver-hi una rebaixa substancial del cànon”, ha asseverat el també portaveu del govern de la Generalitat, que ha posat l’accent que estan insistint “molt” per a aconseguir-ho.

No obstant açò, ha recordat que hi ha uns “compromisos adquirits, que en principi aquests compromisos lògicament estan signats i s’han de complir”.

“Per al Govern valencià, és fonamental rebaixar el pagament del cànon”, ha reiterat, al mateix temps que ha manifestat que, de moment, “no hi ha cap novetat” sobre aquest tema.

José Císcar ha explicat que l’intent d’abaratir el cànon per celebrar el Gran Premi en el circuit urbà de València respon a la decisió del Govern valencià des de “fa ja alguns anys” de “revisar” tots els grans esdeveniments “i anar a la baixa”.

“En aquest sentit, sempre hem dit que la Fórmula 1 era un més a revisar i per a la carrera de l’any que ve s’està revisant el cànon a la baixa”, ha incidit Císcar, que ha recalcat: “Pense que alguna cosa farem en aqueix sentit, a rebaixar el màxim possible el cànon, i volem que siga una rebaixa substancial”.

Comparteix

Icona de pantalla completa