Diari La Veu del País Valencià
Assemblea Oberta al Nord del Palància
Compromís ha realitzat una Assemblea Oberta al Nord del Palància en la que han participat vora a 50 persones en la mateixa. Els encarregats de dur-la endavant han sigut els regidors de Copromís per Sagunt Quico Fernández, com a portaveu, i Teresa García, com a responsable de política municipal.
Des de Compromís s’han agafat les idees i queixes dels veïns i veïnes per tal de poder aportar solució a un espai com és el Nord del Palància amb paratges com Sant Cristófol o l’Alqueria de l’Aigua Fresca, tots dos protegits com a espais especials. Segons Quico Fernández “estem parlant d’una massa de població de 15.000 persones uqe s’ha nde consolidar poc a poc amb un ritme que ens deixe vore quines son les necessitats de serveis per al barri”, en aquest sentit Fernández destacava “que no hi han serveis de Sanitat, d’Oci Municipal, Educatius i entre tots i totes tenim que planificar el barri per a poder fer uns reserva d’eixos serveis per a que siguen útils i eficients per als veïns i veïnes, ja que l’Ajuntament dispossa de terreny municipals per a poder fer-ho per exemple del Cano a Sant Cristofol és municipal igual que la part de darrere, perque no és pensa en fer una escoleta infantil allí o en el paratge de l’Alqueria de l’Aigua Fresca on hi han vora a 30.000 m2?”.
En este sentti des de Compromís recorden que el PP volia privatitzar el sol de l’alqueria de l’Aigua Fresca i nosaltres ens negarem en ròtund ja que vem que és un espai vital per al barri on és poden contruir des de un consultori médic a instal·lacions d’oci municipal.
Per altra banda, i de manera transversal, el riu es molt important, la CHJ ja disposa d’un projecte per ficar en valor el llit del riu, un projecte de 8 milions d’euros de cost, un avantprojecte que albergava des de RENFE fins a Petrés. La CHJ esgrimeix que ara no hi han diners per això demnem una actuació més ràìda i un projecte més senzill per a poder donar solució al problema.
Compromís també ha presentat el seu projecte de parc per a Sant Cristofol i ha explicat les accions que s’han dut per a poder tindre una millor vida al barri, des de les pantalles protectores de soroll per l’autovia, el vallat dels solars, el repetidor de televisió o les accions en el transport urbà.

Compromís per Sagunt

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa