Diari La Veu del País Valencià
Millora de camins, voreres i instal·lacions elèctriques a Cocentaina
Cocentaina inverteix més de 80.000 euros en la millora de camins, voreres i instal·lacions elèctriques

Aquestes actuacions s’han pogut completar amb recursos econòmics propis del mateix ajuntament contestà

Ara fa uns dies van concloure els treballs de millora de dos dels camins més pròxims al poble amb una necessitat de millora. Ha estat la regidoria d’Obres i Serveis de l’Ajuntament contestà l’encarregada d’escometre aquestes millores, que han afectat als camins de l’Alcavonet-Fraga i la Bassa Nova-La Cabanya, amb una dotació pressupostària al voltant de 40.000 euros que s’han sufragat amb recursos propis de l’Ajuntament de Cocentaina. Aquestes obres han sigut executades per dues empreses diferents.

Val a dir que la Regidoria d’Obres i Serveis ha prioritzat aquests dos camins sobre altres, tot sabent que hi ha altres camins que també estan necessitats de fer alguna que altra actuació. Però els litigis que afecten a tots aquells camins per on discorria l’autovia impossibiliten i desaconsellen unes actuacions a aquests indrets fins que es resolguen els contenciosos que manté l’Ajuntament de Cocentaina amb el Ministeri de Foment, per tal d’aconseguir que siga aquest últim el que es faça càrrec dels costos d’aquestes actuacions.

Altres de les actuacions que també acaben de finalitzar és la substitució d’una de les voreres confrontants al Parc Paquito el Xocolatero, concretament al carrer Pare Francesc Agulló, en la vorera dels nombres imparells. Aquesta obra va eixir a concurs públic entre les empreses del poble amb un valor de 24.000 euros i va consistir en el canvi de la xarxa d’aigua potable i el canvi de les voreres millorant el seu aspecte i rasant.

Per últim, abans de final d’any i aprofitant l’aturada del curs lectiu, és van iniciar les obres per a la millora de la infraestructura elèctrica del CP Real Blanc de Cocentaina. En aquesta actuació el s’ha pretés és augmentar la potència degut als problemes que es tenien des de la col·locació dels nous comptadors; i al mateix temps adequar el sistema a l’última tecnologia necessària. Tot amb un valor d’obra de 22.000 euros que, una vegada més, s’han sufragat amb recursos propis de l’ajuntament contestà i que també es va realitzar per una empresa ubicada a Cocentaina i els tècnics d’electricitat municipals.

Marcos Castelló, edil d’Obres i Serveis, ha manifestat la necessitat de seguir fent aquestes xicotetes actuacions que, encara que puguen passar desapercebudes, milloren la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes i l’estat de conservació del nostre poble. “És important no deixar d’actuar i invertir recursos propis en aquest tipus d’accions. De fet, nosaltres animen des de la Regidoria als veïns i veïnes del poble perquè ens indiquen (adreçant-se a aquest departament) totes aquelles deficiències que detecten per a, entre tots, tenir uns carrers, camins, instal·lacions… molt dignes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa