Diari La Veu del País Valencià
El Consell redueix la programació municipal de Teatre “a la mínima expressió”
El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha criticat, en referència a l’ordre de la Conselleria de Cultura sobre les ajudes al Teatre que preveu fins a dijous perquè els ajuntaments presenten la sol·licitud acompanyada de la documentació pertinent, que aquesta ha sigut publicada amb “agosticitat i traïdoria”, tractant que arribe al menor nombre de beneficiaris possibles. Per a Torró, l’ordre és ‘ex post’; és a dir, “pel que fa als ajuntaments, sols poden demanar subvencions per la programació ja executada del primer semestre”.

“Si cal agrair que no promouen que els ajuntaments s’endeuten per a després no cobrar, també cal remarcar que el que això suposa és la sanció definitiva de la reducció de la programació pública municipal de Teatre a la mínima expressió”, ha declarat el diputat d’esquerres.

Per a Torró, la cultura i, particularment les arts escèniques, se situen a la cua de la cua de les preocupacions del Consell. Ara, sols ajudaran per programació ja executada, sols per mitja anualitat i, vistos els precedents, sense cap seguretat de quan podran cobrar aquesta ajuda”, ha declarat Torró. “Sembla una empenta -afegeix- però per a precipitar definitivament el teatre valencià al barranc”. I és que, segons Torró, cal tenir present que la Generalitat Valenciana “manté deutes astronòmics amb ajuntaments i, particularment, amb les empreses del sector, sotmeses a una arbitrarietat si cap més perversa que amb la que sotmeten els ajuntaments”, conclou el diputat d’EUPV en Les Corts.

Comparteix

Icona de pantalla completa