Diari La Veu del País Valencià
Alzira – Pins possiblement afectats per l’insecte Tomicus
Compromís per Alzira també detecta pins possiblement afectats per l’insecte Tomicus al Respirall

Camarasa: Així ho hem traslladat al Departament de Medi Ambient i hem demanat que ens informen del seguiment d’aquesta plaga a la nostra ciutat.

Des de fa unes setmanes hi ha notícies de la plaga d’uns insectes perforadors del gènere Tomicus que afecten als pins i que estan localitzant-se a paratges de moltes localitats valencianes. Es tracta d’una plaga que té molta relació amb la mancança de pluges que estem patint i que fa que els pins siguen més vulnerables als insectes (a gos flac, tot son puces). Son arbres que estan a llocs amb poca molla de terra i la sequera ha estat molt més dolenta amb ells.

A la nostra ciutat s’han observat focus d’exemplars afectats a la muntanyeta del Salvador que el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira i ha confirmat que es tracta d’aquesta plaga. La Conselleria està avisada i estan aplicant-se les mesures pertinents. Considerem que la Muntanyeta del Salvador cal contemplar-la de manera integral. És una pena que amb la inversió que s’ha fet al Mirador de la Muntanyeta no es complemente amb millor manteniment de la resta del paratge. Caldria tindre en compte aquesta qüestió per a que la Muntanyeta fora un vertader parc forestal urbà.

Des de Compromís per Alzira també hem observat la possibilitat que hi haja exemplars afectats al Respirall, concretament per dalt la finca d’aigües potables. Hem traslladat a l’equip de govern aquesta qüestió i també els hem demanat que ens informe del seguiment del tractament que es realitze a la muntanyeta del Salvador i el Respirall i si hi ha algun altre focus d’aquesta plaga a la nostra ciutat. I si no hi ha, que es realitze el seguiment oportú per a que l’impacte siga el menor possible als nostres paratges.

Compromís per Alzira

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa