Campanya de repoblacions a Alcoi

4 febrer 2014 01:00h
D’un total de 10 centres d’ensenyament de la nostra ciutat

Més de 650 escolars participaran en la campanya de repoblacions

L’Ajuntament d’Alcoi, a través de la Regidoria de Medi Ambient i en col·laboració amb la Regidoria d’Educació, ha organitzat un any més les tradicionals repoblacions escolars en el nostre terme municipal. La campanya ha començat aquesta setmana i estarà oberta fins al 28 de febrer.

L’objectiu principal d’aquesta activitat és conscienciar a les generacions més joves i millorar i recuperar les masses forestals per a consolidar el nostre bosc mediterrani. Segons el regidor de Medi Ambient Jordi Tormo, “aquest tipus de bosc assegura l’existència de comunitats vegetals molt més estables i resistents front a les amenaces exteriors com són les plagues o els incendis, i aquesta millora comença precisament pel nostre canvi d’actitud cap a comportaments més respectuosos amb l’entorn”.
 

 
Enguany seran 665 els alumnes d’Infantil, Primària i Secundària que participaran en les activitats de repoblació. En concret, els centres que participen en la campanya d’enguany són l’escola infantil El Salvador, els centres Sagrada Família, Sant Roc, Santa Ana i Salesians Sant Vicent Ferrer, els IES Pare Vitòria, Cotes Baixes, Andreu Sempere i Batoi i l’associació AEPA.

Enguany s’han concretat 4 zones per a les repoblacions escolars que es desenvoluparan entre les 9.30 hores i les 12 hores del matí. Es tracta del Castellar, la Font de Moia (Preventori), Sant Antoni i la Font Dolça-Zona Nord. Segons ha indicat Jordi Tormo, “els participants a les repoblacions comptaran amb el suport del personal del Departament de Medi Ambient que posaran a disposició als alumnes els plançons, que enguany són facilitats pel viver de la Font Roja, i les eines necessàries per a la seua plantació”.

A més, el Departament de Medi Ambient ha programant per al diumenge 2 de març una repoblació popular que es realitzarà al Racó Sant Bonaventura. Segons Tormo, “enguany hem seleccionat aquest espai amb motiu de difondre els seus valors una vegada aprovat de forma definitiva el seu pla rector. El Racó Sant Bonaventura-Els Canalons és un espai protegit com a Paratge Natural Municipal que volem millorar en el seu ús social i en els seus valors naturals”. Ací és necessari destacar que enguany col·laborarà activament en la repoblació popular la Penya Olleta de la Filà Miqueros, destinant part dels beneficis obtinguts a l’Assaig Popular realitzat en 2012, donant una sèrie d’arbres que es plantaran en el Racó Sant Bonaventura.

Calendari complet de la repoblació:
 
Dies Nom centre Núm. alumnes Curs i/o edats Núm. professors Lloc repoblació
Dimarts
4 febrer
Sagrada Família 49 1r Primària 2 Zona Nord
Dijous
6 febrer

 
IES Pare Vitòria 90 2n ESO 4 Sant Antoni
Divendres
7 febrer
AEPA 8 + 18 ANYS 1 Font de Moia (Preventori)
Divendres
7 febrer
San Roc 115 1r ESO 4 o 5 Font de Moia (Preventori)
Dimarts
11 febrer
IES Cotes Baixes 80 1r ESO 4 Font Dolça
Dijous
13 febrer
IES Andreu Sempere 25 1r ESO 2 Castellar (Batoi)
Dijous
13 febrer
Escola Infantil “El Salvador” 19 5 anys 2 Zona Nord
Divendres
14 febrer
FESTIU PER ALS COL·LEGIS
Dimarts
18 febrer

 
Santa Anna 45 1r-2n ESO 3 Castellar (Batoi)
Dijous
20 febrer
Sant Roc 89 1r Primària (6 anys) 4 Zona Nord
Divendres
21 febrer
IES Andreu Sempere 25 1r-2n PQPI 2 Font de Moia (Preventori)
Dimarts
25 febrer
CIP de FP Batoi 20-25 PQPI
 (16-20 anys)
2-3 Castellar (Batoi)
Dijous
27 febrer
Sagrada Família 45 2n Primària 2 Zona Nord
Divendres
28 febrer
Salesians
Sant Vicent Ferrer
50 5é Primària 2 Sant Antoni


 

 
next