Diari La Veu del País Valencià
Concentració de la plantilla de neteja de les instal·lacions del Port d’Alacant
RedactaVeu / País Valencià

Com estava previst, entre les 11 i les 12 hores d’ahir dilluns, va tindre lloc la primera de les tres concentracions de protesta que la plantilla de neteja de les instal·lacions de l’Autoritat Portuària ha convocat per a aquesta setmana. El conflicte sorgeix després del concurs públic en el qual s’adjudica aquest servei amb una important retallada econòmica, que es fa repercutir sobre les condicions de treball del grup de treballadores que desenvolupen l’activitat des de fa anys. Per tant, expliquen des de Compromís, “es tracta d’una retallada econòmica que amaga una retallada de drets i de condicions de treball. Una vegada més, una retallada pressupostària pública acaba sent patida majoritàriament per les plantilles de treballadores; i converteixen un problema econòmic i polític en un problema social”.

La concentració va comptar amb la presència de la Secretària General de CCOO a L’Alacantí-Els Marines, Consuelo Navarro Sánchez, i el Secretari General de la Federació de Serveis Privats de CCOO PV, Javier Lledó. Van assistir mig centenar de treballadores i representants sindicals que van corejar consignes com: “sí es pot, però no volen”;”Alacant bonica, però bruta” i “volem la nostra jornada completa”.

Aquesta concentració és l’inici d’un calendari que continua demà dimecres i el divendres, a l’espera que l’Autoritat Portuària responga a les propostes de millora realitzades des de la representació legal de les treballadores i des del mateix sindicat CCOO. Encara que es va plantejar la possibilitat de continuar la pressió i la mobilització durant la setmana vinent, amb la finalitat de mostrar l’actitud negociadora, es va decidir interrompre les concentracions després de les tres d’aquesta setmana a l’espera de la resposta de l’organisme gestor del Port d’Alacant.

L’actitud de la plantilla segueix sent d’esgotar totes les vies possibles per a la negociació del conflicte obert sense que arribe a ser necessari un altre tipus de mesures més contundents. Mantenint la reivindicació que les retallades no signifiquen un augment de la desprotecció social de les treballadores i la seua pèrdua de drets.

Concentració a Alcossebre del sector de l’hosteleria
Per altra banda, també ahir, va tindre lloc la concentració que va dur a terme el sector d’hostaleria de les comarques del nord en Alcossebre, en defensa d’un conveni just i davant l’actitud intransigent de la patronal ASHOTUR.

Comparteix

Icona de pantalla completa