Diari La Veu del País Valencià
El PP dóna l’esquena a Algemesí
El PP dóna l’esquena a Algemesí i es nega a interposar un recurs contra el Pla Hidrològic del Xúquer..

El Partit Popular ha tornat a donar l’esquena als ciutadans en el tema de l’aigua, renunciant a defensar els interessos d’Algemesí des de l’Ajuntament. Els populars, amb l’acalde Vicente García Mont al capdavant, es van negar a reclamar la concessió d’aigua per a beure del riu Xúquer que necessita Algemesí, condemnant als veïns a pagar més per un aigua de pitjor qualitat. El PSPV va lamentar aquesta falta de responsabilitat i sensibilitat, ja que fins a l’últim moment va tractar que el PP se sumara a la lluita per l’aigua del Xúquer

Els socialistes van proposar una moció en l’Ajuntament perquè tot el consistori, en unitat, presentara un recurs contra el nou Pla Hidrològic del Xúquer, ja que suposa un greu perjudici per a les comarques de la Ribera. “El pla del PP ens obliga a pagar més cara l’aigua que bevem, tot per no haver aprovat una cessió directa per als veïns i veïnes de la Ribera”, ha explicat Marta Trenzano, portaveu socialista d’Algemesí.

No obstant açò, els populars van evitar que la moció tirara endavant, negant així que els ciutadans d’Algemesí puguen exercir el seu dret a reclamar la concessió d’aigua del Xúquer per a consum humà. Amb el seu control de l’Ajuntament, el PP va acabar amb l’última oportunitat per a recórrer el Pla Hidrològic i defensar els interessos dels veïns i veïnes de la Ribera. “La desvergonya del PP d’Algemesí als ciutadans és encara més greu perquè els populars de Cullera i Favara sí han presentat un recurs contra el Pla, a proposta del PSPV”, ha indicat Trenzano.

Cospedal garanteix l’aigua per a Albacete

Precisament, el consens a Cullera i Favara ha fet que el PP d’Algemesí quede en evidència com la formació més submissa als interessos partidistes de la cúpula de Madrid, i en concret, de María Dolores de Cospedal, secretària General dels populars, i presidenta de Castella-la Manxa. Mentre que al PP d’Algemesí no sembla importar-li que els veïns no compten amb aigua per a beure del Xúquer, Cospedal es va assegurar que Albacete tinga accés garantit a l’aigua superficial del riu per al seu proveïment.

Malgrat la falta de valentia i determinació del PP d’Algemesí, els socialistes estan compromesos amb la defensa de l’aigua i continuaran la seua lluita perquè la ciutat compte amb una concessió. A més de la moció en l’Ajuntament, el PSPV ha portat aquesta lluita a la Diputació de València, les Corts Valencianes, al Congrés dels Diputats i el Parlament Europeu.

Comparteix

Icona de pantalla completa