14.000 alumnes es quedaran sense la possibilitat d’estudiar en valencià el pròxim curs

Morera: “El Govern valencià és l'únic govern del món que va en contra de la llengua pròpia del seu territori”
20 agost 2013 01:00h
RedactaVeu / País Valencià

El portaveu de Compromís en Les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que és molt greu la política educativa del Consell, que deixarà el curs que comença 14.000 xiquets i xiquetes sense la possibilitat d'estudiar en valencià.

Segons Morera, "el Govern valencià és l'únic govern del món que va en contra de la llengua pròpia del seu territori i  nega un dret bàsic a milers de xiquets i xiquetes, que no poden estudiar en la seua llengua".

El síndic de Compromís considera que es tracta "d'un atac molt greu al valencià, demostra que el PP no vol que la nostra llengua siga una llengua de l'ensenyament i que siga una llengua de futur i de convivència i per això frena les línies en valencià, negant a milers de pares i mares un dret fonamental i bàsic com es poder triar la llengua en què volen que els seus fills i filles estudien".

Morera ha declarat que la xifra de 14.000 alumnes que no podran estudiar en valencià és "molt elevada i demostra la situació de caos i d'improvisació en el sistema educatiu públic valencià. Ara és el moment que es manifesten aquells que defensen la llibertat de triar llengua en l'educació i que sí que declaren quan es tracta del castellà en altres territoris, però quan es parla del valencià, no diuen res". També, el síndic de la coalició valencianista, progressista i ecologista considera que, si el curs comença amb eixa xifra, "la consellera Catalá hauria de demostrar que té vergonya i dignitat i hauria de dimitir".

Des de Compromís han informat que continuaran defensant els drets dels 14.000 alumnes que no poden estudiar en valencià i que portaran aquesta greu discriminació a les Corts Valencianes i al Congrés dels Diputats. Morera també ha volgut manifestar el suport de la coalició a totes les entitats "que treballen dia a dia per dignificar la nostra llengua en el món de l'ensenyament".

next