Diari La Veu del País Valencià
Vinaròs – Situació clarament injusta i intolerable
Sense entrar en consideracions del trist espectacle oferit al plenari d’octubre per l’equip de govern del Partit Popular, desviant l’atenció dels problemes de la nostra ciutat, dels mateixos problemes que portaven a Plenari, centrant-se en qüestions purament partidistes, des del Grup Municipal d’Esquerra volem fer esment a la rebaixa de l’IBI a famílies nombroses:

– Aquesta rebaixa és fruit de la improvisació i de les presses a 7 mesos per a deixar el govern.
– Aquesta rebaixa posa en evidència quines són les prioritats pel que fa a la gent del poble, i entre estes prioritats no entra atendre les famílies en serioses dificultats econòmiques siguen o no nombroses.
– El Partit Popular crea un estrany parany ja que vol assimilar el concepte família nombrosa a dificultat econòmica.
– Cap de les rebaixes d’impostos que diu haver fet en aquest darrers anys ha atès la família ni a tot el col.lectiu de la ciutadania. Ha estat mesures restringides a col.lectius molt concrets. Ni tan sols la d’escombreries, on el PP, que forma part del Consorci de Residus,no ha fet res en treure la taxa de reciclatge que suposa més de 70 €/any. Hi ha una dada objectiva: ara paguem més que fa 4 anys, ara tenim molt menys poder adquisitiu que fa 4 anys.
– En el PP es donen actes de cinisme i perversió com exprimir-nos amb impostos,pujar l’IVA, baixar els salaris, abaratir el acomiadament, però, això sí,regalar-nos de tant en tant petites rebaixes, petites concessions.
– A la rebaixa de l’IBI a famílies nombroses es cometen molt greuges respecte les famílies no nombroses amb seriosos problemes per arribar a final de mes, però hi ha un que és el més greu: no se’ls demana la Declaració d’Hisenda, és a dir, una família nombrosa , amb un elevat poder adquisitiu pot veure’s beneficiada amb un descompte del 20% de l’IBI, i una família de 3-4 membres amb els adults a l’atur,o amb problemes en pagar la hipoteca, no tenen cap descompte.
– El factor 105.000€ de valor cadastral introdueix també un altre element sospitós, perquè estem davant d’habitatges amb un valor de mercat elevat, que el PP ha passat de puntetes per damunt d’aquest petit detall.

Estem davant d’una situació clarament injusta i intolerable, greuges i més greuges cap a qui ara necessita ajut, però una situació que pot variar en pocs mesos.

ERPV Vinaròs

Comparteix

Icona de pantalla completa