Diari La Veu del País Valencià
EUPV denunciarà les actituds feixistes de NNGG davant la Fiscalia, si aquesta no actua d’ofici
RedactaVeu / País Valencià

“Des d’Esquerra Unida entenem que la justícia hauria d’intervindre en tot l’afer de l’ús i difusió de la simbologia feixista, que aquests dies ha estat afectant, a més, a destacats militants del Partit Popular i per tant, anunciem que si la Fiscalia no actua d’ofici, nosaltres presentarem la corresponent denúncia perquè hi intervinga i perseguisca i castigue aquest tipus d’usos de símbols feixistes”. Aquestes han sigut les paraules del diputat d’EUPV, Lluís Torró davant la proliferació d’actituds feixistes del joves de NNGG del PP valencià.

El diputat socialista en Les Corts i secretari d’Acció Electoral del PSPV, Víctor Sahuquillo, per la seua banda, ha assenyalat que “amb la seua actitud el PP demostra que els seus estatuts són paper mullat, igual que les línies roges de la corrupció del president Fabra”. Sahuquillo ha criticat que “Fabra mira cap a un altre costat, davant la proliferació de líders juvenils del seu partit en clara posa antidemocràtica i de proselitisme feixista” i ha posat l’accent en dir que “la democràcia requereix radicalitat democràtica en la seua defensa i no una actitud condescendent i de tolerància quasi silenciosa”.

Davant el silenci dels dirigents populars, el diputat socialista ha exigit a “Fabra, Rus, Castellano, Císcar, o qui siga que mane en el PP, una resposta contundent als milers de valencians que se senten avergonyits per aquestes actituds”. Per aquest motiu, ha demanat al PP que “duguen a terme mesures de regeneració democràtica i que, per una vegada, apliquen els seus propis estatuts i sancionen als autors d’aquestes fotos de la vergonya”, ja que “la convivència democràtica els exigeix una resposta ferma”.

Comparteix

Icona de pantalla completa