Diari La Veu del País Valencià
Almussafes – La biblioteca ofereix connexió gratuïta a Internet
Una mitjana de 200 internautes al mes fan ús del servici municipal de connexió gratuïta a Internet que oferix la biblioteca pública municipal. L’oferta pública d’accés a la xarxa es va iniciar coincidint amb la inauguració de la nova seu bibliogràfica, que està a punt de complir tres anys, encara que fa uns pocs mesos l’Ajuntament d’Almussafes va invertir en l’adquisició de nous equips informàtics. En l’actualitat, són una desena d’ordinadors els que permeten les consultes, compres, o qualsevol altra tasca a l’abast dels veïns en la xarxa de xarxes.

Encara que la majoria dels usuaris que utilitzen el servici habitualment es concentren en l’horari vespertí, els veïns poden connectar-se així mateix en la franja matinal, ja que la biblioteca pública està oberta de dilluns a divendres, de 10 a 13.30 i de 17 a 20 hores i també els dissabtes, de 10.30 a 13 hores.

L’immoble manté dos espais distints per a la connexió a Internet, condicionats per la distribució i independència de les distintes plantes de l’edifici públic. En concret, la planta baixa de la biblioteca, amb una superfície de 127 metres quadrats, està destinada íntegrament al públic infantil amb una zona per a la lectura, una altra plenament lúdica i una última on els xicotets poden accedir a la xarxa amb el parell d’ordinadors a la seua disposició.

Per la seua banda, el públic juvenil i adult compta amb una sala d’informàtica de 61 metres quadrats, dotada amb huit equips informàtics, en la segona planta de l’immoble. La demanda que genera este espai és considerable, ja que mensualment són al voltant de 200 els usuaris que utilitzen este servici com a font o intercanvi d’informació o bé com una opció d’oci.

El límit de temps per a les connexions s’establix en 45 minuts per sessió, encara que el mateix usuari té l’opció de continuar navegant si no hi ha peticions d’ús pendent en eixe moment.

A estes connexions, cal sumar també les que realitzen molts altres veïns, que utilitzen la xarxa WIFI de l’immoble per a navegar, utilitzant per a això els seus propis equips informàtics.

Tots estos internautes compartixen la segona planta amb els usuaris de la sala d’estudi, que compta amb 103 metres quadrats de superfície.

Ajuntament d’Almussafes

Comparteix

Icona de pantalla completa