Línia de Tren Xàtiva- Ontinyent- Alcoi

25 octubre 2014 01:00h
Ahir divendres 24 d’octubre ens vàrem reunir en roda de premsa Paula García Coordinadora Comarcal d’ EU Vall d’Albaida, Vicent Guerola Coordinador Local d’Ontinyent, Paco Agulló Portaveu d’EU al Ajuntament d’ Alcoi, Lluís Torró Diputat a les Corts Valencianes  i Ricardo Sixto Diputat a les Corts Generals de l’Estat.
 
La roda de premsa la va presentar Paula Garcia que va drt que la línia de tren corre perill de ser privatitzada i ha fet menció a la desautorització del ministre Montoro front l’acord de l’any 2009 entre l’Estat central i la Generalitat.
 
Per la seua banda Vicent Guerola recordava que des de fa 20 anys hi ha un intent d’acabar amb la línia, ha criticat l’ estat d’aquesta, la revolta de Benigànim i ha recordat l’incendi sofert per un vagó en         l’estació d’ Ontinyent a l’estiu, a més de recordar que els intents privatitzadors condemnen a mort la nostra línia.
 
Paco Agulló feia referència a que la mobilització ciutadana és la que ha mantes en funcionament la línia i recordava el projecte de 61 milions d’euros que mai s’executa, a més ha fet menció a la línia d’autobús que s’hi troba aturada perquè l’empresa concessionària no cobra i ha tancat la seua intervenció dient que “Volem infrastructures que la majoria de gent utilitze”.
 
Lluís Torró explicava que la línia s’hi troba pendent d’un fil i feia menció al projecte de 61 milions d’euros dividits en parts iguals entre l’Estat central i la Generalitat Valenciana que mai S’HA materialitzat totalment, ja que l’única part executada és l’ estació d’Albaida.

El model de transport pel qual EU va apostar no és el de l’ AVE, sinó un model que tota la ciutadania puga utilitzar i no sols els que poden permitirse grans despeses i que plantejaran les pertinents esmenes tant a les Corts valencianes com a les estatals ( esmenes que mai s’accepten ni tan sols parcialment).
 
Ricardo Sixto enfatitzava la idea que la problemàtica del tren no és de caire econòmic, deia que el problema és de model, tant el govern autonòmic com el central tenen un model d’infrastructures faraòniques que la majoria de la població no pot utilitzar, així mateix anunciava que s’han presentat esmenes als pressupostos generals de   l’ Estat per tal que s’ incloga la Lina Xàtiva-Alcoi com una prioritat i que la sostenibilitat passa per un transport públic i regular. A més assegurava que els pressupostos de 2016 tindran solució per aquesta línia.
 
A l’assemblea que se celebrarà hui dissabte es debatrà una resolució per donar suport a l’esmentada línia.


 
next