Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Xàbia presenta el projecte per al Central Cinema al Consell de Cultura
El govern local demana a aquest consell que els assessore per a convertir aquest edifici en un lloc útil i viu socialment

El Consell Municipal de Cultura es va reunir ahir per a conèixer més d’a prop el projecte de rehabilitació del Central Cinema, un edifici municipal que es convertirà en un espai polivalent per a acollir diferents activitats d’índole cultural. Va obrir la sessió l’alcalde, José Chulvi, qui va recordar que es parteix d’un edifici ja existent, per la qual cosa la rehabilitació bàsicament se cenyirà a adaptar-ho al segle XXI i les seues normatives.

En aquest punt el regidor d’Urbanisme, Pere Sapena, va desgranar a grans trets les característiques del Central Cinema, un edifici construït en un solar de 360 metres en ple Centre Històric, amb unes dimensions de 15 per 25. Amb el pati de butaques i la llotja s’aconsegueix un aforament per a unes 350 persones.

La reforma contemplarà la reconstrucció dels camerinos i serveis de baix de l’escenari, una ampliació d’aquest perquè, amb un mòdul aconseguisca els 7 metres de profunditat. Les cadires de la platea seran desmuntables per si és necessari usar la sala i s’instal·larà també una pantalla per a projectar audiovisuals i es mantindrà l’antiga sala de projeccions.

L’alcalde va recordar que aquest projecte, que ascendeix a 930.000 euros, compta amb una subvenció del 40% (390.000 euros) per part de la Diputació d’Alacant. Serà l’ens provincial qui licite l’obra, que té un termini d’execució de 9 mesos.

Tant Chulvi com Sapena van insistir que amb les noves lleis, qualsevol modificació en el projecte d’execució suposaria grans retards, per la qual cosa totes les consideracions al projecte inicial han de fer-se ara. Perquè els representants en aquest consell puguen fer els seus suggeriments, es va acordar enviar el projecte a tots i convocar una pròxima reunió per a discutir-ho.

Però l’encàrrec que realment va voler traslladar l’alcalde al Consell de Cultura és que comence a debatre sobre el model de gestió cultural del Central Cinema. El primer edil va insistir que es tracta d’un projecte “de poble” obert a l’ús general i de totes les associacions, per la qual cosa serà necessari regular el seu ús perquè done resposta a les necessitats culturals més prioritàries i es convertisca en un lloc viu socialment.

Comparteix

Icona de pantalla completa