Diari La Veu del País Valencià
Una associació benèfica reforma de la seu del TAPIS de Xàbia
Els usuaris d’aquest taller ocupacional per a malalts mentals han col·laborat pintant ells mateixos el local

Els usuaris del taller ocupacional per a malalts mentals de Xàbia (TAPIS) han preparat avui una festeta per a celebrar la reobertura de la seua seu. Situat en una de les antigues cases dels mestres, aquest local ha viscut en els últims mesos una gran transformació gràcies a la col·laboració de l’associació benèfica Charity Shop Library, qui ha corregut amb les despeses d’una reforma interior que els deixa una seu àmplia, lluminosa i més còmoda per a poder realitzar totes les activitats terapèutiques.

El col·lectiu benèfic, format majoritàriament per residents britànics, ha pogut comprovar el bon resultat de la seua ajuda, així com veure un resum fotogràfic preparat pels usuaris que plasma l’abans i després de l’obra i la seua implicació en les tasques de pintura, neteja i reorganització de les oficines.

En la inauguració han estat també familiars i col·laboradors, a més de l’alcalde, José Chulvi, i les edils d’Educació, Empar Bolufer, i Serveis Socials, Tere Bisquert, qui ha agraït en nom de l’Ajuntament l’ajuda al Charity Shop.

La sorpresa del dia ha sigut l’estrena del curtmetratge que preparen cada any els alumnes en el taller impartit per Anna Perles. Enguany, els “actors” han escenificat una sèrie d’acudits que han arrancat els riures dels presents.

El TAPIS és taller ocupacional per a potenciar la rehabilitació i integració mitjançant suport terapèutic i formació prelaboral. Dirigit a majors d’edat amb una malaltia mental crònica tracta de potenciar el seu nivell de competència i independència, a més de proporcionar suport, educació i assessorament a la família. Dirigits per la monitora Alicia Ripoll, els usuaris realitzen diferents tasques ocupacionals: treballs manuals, esport, cuina, culturals i recreatives, a més de convivència, cooperació i autoajuda.

Comparteix

Icona de pantalla completa