Diari La Veu del País Valencià
La JLF de Sueca entrega els premis dels concursos de Playbacks i Sainets
18 de juliol i Cervantes, en playbacks, i Verge de Sales, en sainets, aconseguixen els primers premis

La plaça de l’Ajuntament va viure amb intensitat, divendres passat, la gala de lliurament de premis del Concurs de Play-backs organitzat per la Junta Local Fallera de Sueca. Enguany, com a novetat, es va triar esta ubicació per a donar cabuda al nombrós públic que congrega este acte tots els anys. L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; els regidors de Festes, Dimas Vázquez; i Cultura, Josep Navarro; el president de la Junta Local Fallera, Vicent Llopis; i la Fallera Major de Sueca, el Perelló i Mareny de Barraquetes, Ana Belén Ortells, acompanyada de la seua cort d’hornor; van ser els encarregats de lliurar els diferents premis.

La Falla Cervantes, amb 273 punts, va aconseguir en esta edició el primer premi en la categoria d’infantils; mentres que el segon premi, amb 272 punts, a un només de diferència respecte al primer, va ser per a la Falla 18 de Juliol. El tercer premi, amb 223 punts, va ser per a la Falla Tro i Flama; i el quart, amb 216 punts, per a la Falla Ronda del País Valencià. En adults, els vencedors van ser els representants de la Falla 18 de Juliol, amb 180 punts; el segon premi va ser per a la Falla Mercat, amb 172 punts; el tercer per a la Falla Verge de Sales, amb 163 punts; i el quart per a la Falla Cervantes, amb 158 punts. En la categoria de millor mostra de playbacks, el triomf va ser per a la Falla Xúquer, amb 306 punts; el segon premi va ser per a la Falla Cervantes, amb 265 punts; el tercer per a la Falla Poble Vell, amb 260 punts; i el quart per a la Falla Tro i Flama, amb 235 punts. En esta edició, es van lliurar dos premis en la categoria de millor solista al produir-se un empat a 65 punts entre les Falles Mercat i Ronda del País Valencià.

Després d’un xicotet descans, es va procedir a l’entrega dels premis del Concurs de Sainets en el Centre Municipal Bernat i Baldoví. La Falla Verge de Sales, amb “El sant dels miracles”, va tornar a aconseguir, a l’igual que en l’edició de 2013, el preat Nelo al millor sainet. El Nelo del segon premi va ser per a la Falla Cervantes, que va representar “Clar que els fills no venen de París… però els néts, si!”; mentres que el Nelo del tercer va ser per a la Falla 18 de Juliol, per “Tonica la del llunar”. El quart premi va ser, en esta ocasió, per a “Les figues de Vitorino”, de la Falla Plaça de l’Ajuntament.

Inmaculada Ortells, de la Falla Verge de Sales, va repetir el triomf de l’any passat amb el seu premi a la millor direcció; mentres que les mencions especials del jurat en esta categoria van ser per a Assumpta Ruiz, de la Falla Cervantes, i Rafael Colomar, de la Falla 18 de Juliol. El Nelo a la millor actriu va ser també per a Inmaculada Ortells; i les mencions especials van ser per a Carmina Cañavera, de la Falla Cervantes, i Yasmina Navarro, de la Falla Plaça de l’Ajuntament. Javier Bonillo, de la Falla Verge de Sales, va aconseguir el Nelo al millor actor, emportant-se les mencions especials Juan Martí Aguilar, de la Falla 18 de Juliol, i Daniel Soler, de la Falla Ronda del País Valencià.

Els premis Juan Ortolá al millor actor i actriu secundaris van ser per a José Peiró, de la Falla Bernat Aliño, i Cristina Campillo, de la Falla Verge de Sales. Les mencions especials del jurat en estes categories van ser per a José Daniel Llopis, de la Falla Verge de Sales; Josep Fuster, de la Falla Cervantes; Demelsa Martí, de la Falla Cervantes; i Eli Rojo, de la Falla Plaça de l’Ajuntament. El jurat va atorgar, a més, una menció extraordinària “per la seua naturalitat i saber estar en l’escenari” a la xiqueta Marta Serra, de la Falla Ronda del País Valencià.

Finalment, el premi del VI Concurs de Poesia Satírica Bernat i Baldoví va ser per a Francisco Fernández, per la seua obra “A qui li pique, que és rasque”, mentres que el premi del IX Concurs de Redacció de Sainet va quedar desert, segons la consideració del jurat.

Comparteix

Icona de pantalla completa