Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament d’Alcoi promociona el turisme cultural entre els professors
Mitjançant un curs de 20 hores certificat pel CEFIRE

L’Ajuntament d’Alcoi a través de la Regidoria de Turieme i del Departament d’Educació vol donar a conèixer el seu turisme cultural centrat, sobretot, en tots els recursos museístics i els itineraris turístics urbans. Els destinataris d’aquesta iniciativa, pionera en la ciutat, són professors de les províncies d’Alacant i València que podran assistir a curs de 20 hores certificat pel CEFIRE.

Tal i com comenta la regidora de Turisme Maria Llopis, “volem donar a conèixer al professorat de les províncies d’Alacant i València els recursos urbans que tenim a Alcoi perquè ells són els nostres millors prescriptors en el que suposa augmentar la visita dels grups escolars a la ciutat, tant de Primària com de Secundària. Tenir alumnes és bo per la ciutat ja que els xiquets conten les seues visites extraescolars a casa, i la visita de grups escolars repercuteix en un augment del turisme familiar. D’altra banda, i més enllà de la difusió turística de la ciutat, aquest curs també és una excel·lent manera de promocionar el nostre patrimoni, educant en el consum de cultura des de la infantesa”.

El curs començarà el dimecres 26 de febrer de 18 a 20 hores amb una jornada teòrica a l’Àgora on s’explicarà la importància de consumir cultura, els recursos didàctics dels nostres museus, i el respecte de l’entorn a través dels itineraris urbans. La resta del curs serà els dissabtes del mes de març i la primera setmana d’abril on els assistents coneixeran de primera mà aquestos recursos amb sis visites in situ: la ruta medieval teatralitzada i el Museu Arqueològic; el MAF i el Casal de Nadal; MUBOMA; Refugi, Sueco-Noruego i espais de guerra; Explora i rutes teatralitzades modernista i “Júlia”, i finalment la ruta “La Ciutat dormida” amb la posada en valor turístic del Cementeri d’Alcoi.

Per la seua banda, el regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia destaca que “aquesta activitat no només servirà per difondre alguns dels actius més importants de la ciutat, com la nostra història i cultura, sinó també per a que els professionals de l’ensenyament tinguen accés a uns recursos didàctics que s’han de transmetre als alumnes pel bé de la pervivència i la posada en valor del nostre patrimoni”.

La proposta està reconeguda d’interés formatiu per la Generalitat Valenciana i certificada pel CEFIRE d’Elda i poden apuntar-se tots els interessats a la Regidoria d’Educació, presencialment al c/ Major, 10 (Alcoi), per e-mail educació@alcoi.org o al telf. 96 553 71 40. Els assistents a més de tindre reconegut el curs de 20 hores, podran passar uns caps de setmana molt divertits descobrint una ciutat que en molts aspectes culturals i museístics encara és una gran desconeguda per als habitants del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa