Regularització de la propietat del sòl a la Plaça de les Xiques a Alcoi

12 febrer 2014 01:00h
Encara figuren al registre de la propietat els edificis anteriors a l’obra

L’Ajuntament invertirà per regularitzar la situació dels habitatges de la Plaça de les Xiques

Els veïns dels habitatges de la zona de la Plaça de les Xiques fa anys que tenen problemes molt greus per poder, simplement, llegar en herència alguna de les seues propietats. I és que quan l’Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) va portar a terme aquesta promoció a la dècada de 1990 no va regularitzar la situació del sòl, de forma que al registre de la propietat encara figuren fins i tot edificis d’abans de que l’àrea s’enderrocara i es convertira en un solar. Ara, l’Ajuntament ha previst la dotació d’una partida de 70.000 euros per començar a normalitzar aquesta situació anòmala.

Tal i com explica la regidora de Patrimoni Lorena Zamorano, al llarg dels darrers mesos s’han mantingut reunions amb responsables de l’EIGE (Ens d’Infrastructures de la Generalitat, que ha assumit les funcions de l’antic IVVSA) per tal d’anar solucionant aquests problemes: “La idea és que al llarg dels propers tres anys l’Ajuntament anirà adquirint tot el sòl de la zona, ja que hi ha una part del sòl que encara és de titularitat privada sobre el qual estan els habitatges. Una vegada que tota la propietat siga municipal, es formalitzarà la cessió a l’EIGE per a que puga completar-se la gestió regularitzant les propietats de cada vivenda”. Segons Zamorano, els serveis tècnics municipals van estimar que el sòl a adquirir actualment podria estar valorat en aproximadament 200.000 euros, per la qual cosa s’ha previst una partida de 70.000 euros per a aquest primer any, mentre que en les dues anualitats següent s’aniran habilitant també les corresponents quantitats per continuar amb el procés.

La regidora alcoiana assenyala que “sembla mentida que hagen tingut de passar més de vint anys des que es desenvolupara aquesta promoció per a que algun govern municipal, d’una vegada per totes, assumira la feina d’ordenar una situació irregular d’aquesta mena, que deixava vora 80 famílies en un estat de completa desprotecció legal en cas que hi haguera algun problema amb la transmissió de la propietat. Aquest Govern municipal té clar des d’un principi que hi havia una tasca molt important a fer a Alcoi per arreglar despropòsits de molts anys de gestió irresponsable, i a aquest cas ens trobem un cas molt flagrant de com durant anys a aquesta ciutat s’ha preferit passar per damunt dels problemes a treballar en la seua solució”.

next