Diari La Veu del País Valencià
Xàbia se suma a un projecte europeu per a convertir al xicotet comerç en un sector més sostenible
La directora general de consum exposa els avantatges i estalvi que reporta integrar-se en aquest pla

La directora general de Comerç i Consum, Silvia Ordiñaga, ha presentat aquest matí a Xàbia el projecte Green Commerce, un pla dirigit al petit comerç que vulga implicar-se en una gestió més sostenible. A l’acte han assistit l’alcalde, José Chulvi, i el regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, així com representants de les associacions de comerciants del Centre Històric, Port, Mercat Municipal, l’Arenal o Dones Emprenedores.

Ordiñaga ha exposat els beneficis d’aquest projecte europeu, al que s’ha adscrit l’Ajuntament de Xàbia, amb el qual un establiment mitjà pot aconseguir un considerable estalvi en costos energètics i millorar la seua imatge social.

Els comerços que vulguen subscriure’s han de prendre un compromís en la minimització de generació de residus, una logística més sostenible i aplicar l’eficiència energètica. Per a açò, la Conselleria els realitzarà una auditoria gratuïta amb la qual es detectaran si hi ha algun problema en aquests aspectes i els proposen suggeriments simples (canviar halògens per leds, netejar periòdicament els filtres de la climatització o instal·lar un limitador en les aixetes) amb les quals reduir els seus consums. Els interessats deuen sol·licitar la seua adhesió en l’àrea municipal de comerç i allí se’ls indicaran els passos a seguir o com emplenar una autoavaluació en línia. Una vegada analitzades les possibles fonts de problemes i aplicades les correccions, se’ls atorgarà un distintiu green commerce que servirà als establiments per a reforçar la seua imatge com a empresa compromesa amb l’entorn.

Ordiñaga també ha visitat les principals zones comercials de Xàbia acompanyada pel regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, qui ha posat en valor el treball i paper actiu realitzat per les associacions de comerciants en la revitalització del municipi. En la mateixa línia s’ha mostrat l’alcalde, José Chulvi, qui ha afegit que tenir un distintiu com a comerç sostenible serà, al costat del tracte proper i la qualitat dels productes, un al·licient més a l’hora de fidelitzar clients. Chulvi, així mateix, ha manifestat que aquest projecte enllaça en la línia que està defensant l’Ajuntament de Xàbia, que aposta per la sostenibilitat mediambiental i social. De fet, ha recordat l’alcalde, en breu es va a iniciar un ambiciós pla d’eficiència energètica canviant les lluminàries dels edificis municipals, una acció que compta amb una subvenció de la Diputació d’Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa