El Consell Agrari d’Alginet posa en marxa el DATA

14 febrer 2014 01:00h
El Ple del Consell Agrari d’Alginet va aprovar posar en marxa el decret i document de traçabilitat agrària imposat per la normativa europea.

Aquest document busca ser una ferramenta que permeta reconstruir, en un moment donat, la història de l’ús i la canalització d’un producte mitjançant una identificació registrada amb l’objectiu de previndre, detectar i minimitzar una possible crisi de seguretat alimentària.

El DATA és un document on figura el lloc on s’ha adquirit el producte i qui el comercialitza. Des del Consell s’ha incorporat un nou apartat per tal de facilitar a la Policia la identificació dels verdaders propietaris dels plantons de caquiers i així evitar els furts. Han de sol·licitar el DATA al Consell els propietaris que venguen la seua fruita a tercers
 
Antonio Lozano, Regidor d’Agricultura de l’Ajuntament d’Alginet sol·licitava als llauradors la seua col·laboració per a així entre tots facilitar la feina de la Policia Local i evitar els furts.
 
Cal recordar que a principis de gener l’Ajuntament va posar en marxa una campanya per evitar possibles robatoris de plantons de caquiers i, junt al DATA “és una ferramenta més que tenim per a cuidar dels nostres llauradors i de la seua feina”, afirmava Lozano.

Ajuntament d'Alginet
             
next