Diari La Veu del País Valencià
El president de l’AVL proposa rebaixar pressupost i dietes per a mantindre el nombre de membres
EuropaPress / València

Ramón Ferrer ha argumentat, en una entrevista, que la reducció de 21 a 11 acadèmics només suposaria una diferència del 5% respecte al pressupost actual, mentre que ʹaprofundintʹ en l’aspecte econòmic es podria aconseguir una rebaixa, per exemple, del 35% o el 40%, que sí que seria una quantitat ʹmolt més fortaʹ.

De la mateixa manera, ha subratllat que ʺno hi hauria problema en disminuir la percepció de les dietes que reben els acadèmics pel seu treball, ja que, d’eixa manera es podria demostrar que estan en realitat fent un treball per a la societat valenciana”. “Un treball -ha puntualitzat- que, òbviament, té una retribució, però que no és el pessebre”.

Ferrer, que ha comentat que no ha parlat amb cap membre del Consell sobre esta qüestió, ha assenyalat que a l’AVL han reflexionat sobre el tema i tenen “una sèrie de solucions correctes per a tots”. “No cal ofegar a ningú, ni als de dalt ni als de baix, comprenem perfectament que en un moment de restricció cal tindre una despesa menor de diners, però es pot arribar a això sense la disminució dels acadèmics”.

“Allò altre seria un element perjudicial, entre altres coses, perquè esta Acadèmia ha costat molt de crear i, després d’11 anys, quan ja té una trajectòria, un nom i un reconeixement per part d’institucions de dins i fora, tornar a començar des de zero seria molt perillós; possiblement es podria perdre, inclús de cara a l’exterior, eixe aura de dignitat i treball, i seria molt perillós començar de zero tenint un material que s’està treballant des de fa una dècada”, ha exposat.

Enfront d’esta possibilitat, el màxim responsable de l’òrgan ha instat a “buscar solucions alternatives” perquè, a més, “cada entitat és un món i el que pot ser encertat per a l’AVL, pot no ser-ho per a una altra; caldria estudiar cas per cas i donar solucions”.

Negociacions amb el Consell

Sobre si confia en un possible marge de negociació amb la Generalitat, Ferrer ha assenyalat que “parlant s’entén la gent”. “Posem sobre la taula esta proposta i cal analitzar i matisar, òbviament la resposta pot ser un arreglament perfecte entre tots nosaltres”, ha agregat.

D’altra banda, ha recordat que l’AVL no rep pressupost “des de fa més de dos anys i mig que el programa (econòmic) que estava estipulat i aprovat en les Corts”. L’entitat està vivint dels estalvis que ha anat generant. “Estem vivint perquè hem portat una administració rígida, no ens hem permés gastar-nos més del que teníem”, ha puntualitzat.

En 2013, l’Acadèmia disposa del pressupost més baix de la seua història, 3.265.000 euros, un 15,2% menys que en 2012 i un 25% menys que en 2010.

D’esta aportació, ha remarcat Ferrer, “més del 80% es torna a la societat mitjançant d’una sèrie d’ajudes a entitats, publicacions, teatre, música, programes escolars etc., de manera que en temps de crisi es facilita mantindre una sèrie d’elements que estan fent valenciania”.

Interrogat per si l’impagament de l’assignació de la Generalitat posa en risc esta labor d’ajuda que realitza l’ens normatiu, el seu president ha declarat: “tot està en perill, de la mateixa manera que pot estar-ho la salut, la cultura o els sous dels treballadors”.

“Estem en una situació delicada, però el president i la resta d’acadèmics som conscients que no hem de ser uns privilegiats. Comprenem que la situació és la que és i entre tots hem de fer un esforç. L’AVL està intentant fer més amb menys”, ha finalitzat.

Comparteix

Icona de pantalla completa