Informació sobre la tala de pins i l'aparcament la cultural a Llíria

15 febrer 2014 01:00h
Les tales dels pins cremats de La Concòrdia realitzades per tècnics forestals de la Conselleria de Medi Ambient respecten els arbres sans
 
El sòl de l'aparcament de l'antiga Cultural no és de propietat municipal i l'Ajuntament només té la cessió d'ús per a destinar-ho a un centre educatiu

La regidora de Medi Ambient de Llíria, Remedios Mazzolari, ha declarat este matí que la zona de les muntanyes de la Concòrdia cremada per un incendi en 2012, "está sent atesa i vigilada per tècnics forestals de la Conselleria de Medi Ambient, els que talen únicament les zones cremades i deixen créixer les sanas".

De la mateixa manera, ha negat que l'Ajuntament haja instat a l'empresa encarregada de la recuperació i supervisió de la zona, que tale arbres sans per a lucrar-se amb la venda de fusta.

D'altra banda, la regidora d'Obres, Natalia Merino, ha precisat que el Consistori manté, dins de les seues possibilitats, el solar de La Cultural, espai que en l'actualitat s'utilitza com a aparcament públic.

Merino va informar els components de la Comissió d'Obres, Servicis Municipals, Atenció i Participació Ciutadana que la proposta del grup Comprimis d'efectuar sobre la superfície d'este solar un reg asfàltic per a evitar la pols en dies de forts vents, no seria l'adequada. Una bona execució necessitaria prèviament d'obres per a canalitzar les aigües pluvials. A més, este sòl no és de propietat municipal.

L'edila va aclarir que l'Ajuntament de Lliría va firmar un conveni de cessió d'ús del mateix per a la projecció de centres educatius. Cal recordar que este solar està en àrea de protecció arqueològica i per a qualsevol intervenció s'ha de demanar autorització. Merino, va informar de que continuaran realitzant les labors de manteniment perquè l'estacionament habilitat complisca amb la seua funció, habilitació que es va fer a causa de la falta d'estacionament de la zona.

photo
next