Xàbia - Recollida de signatures contra els sondejos petrolífers en el mediterrani

17 febrer 2014 01:00h
Xàbia impulsa aquest cap de setmana dues recollides de signatures contra els sondejos petrolífers en el mediterrani

Tots els partits polítics de l'Ajuntament pacten una al·legació conjunta que s'aprovarà la setmana vinent en un ple extraordinari

El moviment contra els sondejos petrolífers en el Mediterrani va prenent cos a Xàbia. Aquest matí els portaveus dels partits polítics amb representació municipal (PSPV, Xàbia Democrática, PP, Ciudadanos por Jávea y Compromís) han acudit a una junta convocada per l'alcalde, José Chulvi, per a abordar la situació i començar a preparar una al·legació en nom de l'Ajuntament que reclame al govern que dicte declaració d'impacte ambiental negativa davant el projecte.

Segons ha indicat Chulvi, tots els partits estan d'acord a oposar-se a les prospeccions i de la reunió d'avui ha eixit un primer esborrany de text que s'acabarà de perfilar el dimarts en una comissió de Medi ambient i Serveis. Després es convocarà un ple extraordinari per al dijous dia 20 en el qual s'acordarà una queixa institucional que recolze al sector turístic i pesquer, que ahir va tenir una reunió per a conèixer més d'a prop el que comportarà el desenvolupament del projecte petrolífer. En aquest sentit, l'alcalde ha deixat clar que l'Ajuntament estarà al costat de la confraria per a recolzar-los en el necessari.

D'altra banda, ja s'ha elaborat un model d'al·legació ciutadana que des d'avui es pot descarregar de la web municipal o emplenar directament en les oficines de turisme. En l'estratègia per a aconseguir el màxim d'adhesions, des de la regidoria de Turisme s'han preparat dues cites al llarg del cap de setmana a les quals es convida a participar a tots els ciutadans.

La primera és demà dissabte, a partir de les 16 hores en el passeig de l'Arenal. Es muntarà una taula per a arreplegar signatures fins a les 18 hores al costat del rètol que dóna nom al passeig David Ferrer i es comptarà amb la col·laboració del gestor de la pàgina Xàbia Meravellosa per a fer fotos.

La segona oportunitat és el diumenge al matí en el parc de Pinosol, on es concentra la Granadella Trail. La cita és a partir de les 10 hores. Tota aquesta campanya s'està coordinant des de la pàgina de facebook “Xàbia Diu No”, on es poden trobar cartells i imatges per la causa.

En nom de l'Ajuntament, l'alcalde ha demanat a la ciutadania la màxima participació en aquest moviment de defensa del mar i dels nostres recursos naturals. “És necessari que ens involucrem tots, ciutadans i associacions, i mantinguem viva aquesta campanya mentre hi haja esperança de parar-ho”.

   
next