Diari La Veu del País Valencià
Ontinyent reforma la imatge de la plaça adjacent a l’Esglèsia de Santa Maria
L’Ajuntament dota la Plaça de La Vila de dos xiprers de 6 metres, adapta la font i canvia el formigó per granit
Les regidories d’Obres i de Parcs i Jardins d’Ontinyent han procedit a reformar la imatge de la Plaça de La Vila, un espai adjacent a l’Esglèsia de Santa Maria i que ha estat sotmesa a diversos treballs per fer-la més funcional i millorar la seua estètica. El regidor d’ambdues àrees, Manuel Cuesta, explicava que “aquest espai conviu amb el monument més emblemàtic de la ciutat, acull nombrosos esdeveniments lúdics i culturals al llarg de l’any (concerts, actuacions dels Gegants i Cabets, Mercat Medieval, etc.), i hem cregut convenient dur a terme en ell una actuació per crear un espai més acord amb el seu entorn, i més accessible per a tots i totes”, assenyalava.

D’aquesta manera, s’ha procedit a l’eliminació dels graons que dificultaven l’accés de les persones amb mobilitat reduïda a la font central; s’ha canviat el formigó per plaques de granit de restes d’altres actuacions municipals que es trobaven en desús al magatzem d’obres; i s’han plantat dos grans xipresos de 6 metres d’alçada. Per a la tria de l’arbrat es van estudiar vàries opcions, “però s’hem decantat finalment pels xipresos, perquè són arbres nets, que no creen brutícia i tenen una imatge acord amb l’entorn, com demostra que és un arbre molt utilitzat en jardineria ornamental de grans esglésies i catedrals de tot el món”.

Cal recordar que l’entorn de l’Església de Santa Maria ha estat objecte de diverses millores per part de la regidoria d’Obres, sent especialment destacable l’ampliació de la vorera d’accés a la Plaça per duplicar la seua amplària en un tram de més de 45 metres de llarg.

Comparteix

Icona de pantalla completa