Diari La Veu del País Valencià
Conservatori de Dansa de Castelló
Esquerra exigirà en la Comissió d’Educació el Conservatori de Dansa de Castelló

Aquest dimarts EUPV defensarà una proposició no de llei en la Comissió d’Educació per a la construcció del postergat Conservatori de Dansa de Castelló: “exigim al Consell que es pose mà a l’obra i aquesta infraestructura pública siga una realitat al més prompte possible”, i afegeix, “la dansa castellonenca porta més d’ontze anys esperant i exigint el conservatori, però el Partit Popular fa oïdes sordes”, ha afirmat el diputat, Víctor Tormo.

“El PP ha incomplert la seua promesa electoral del 2007, qüestió a la que ja ens té acostumats”, denuncia el representant d’esquerres, “les comarques de Castelló tenen una gran tradició de dansa i hi ha un nombre cada vegada major d’estudiants que la practiquen. Resulta evident que la Conselleria d’Educació els ha deixat en l’estacada més absoluta”.

Tormo s’ha referit al greuge comparatiu respecte a les altres províncies respecte a infraestructures destinades a aquesta activitat cultural, “Alacant i València compten amb dos conservatoris de dansa, mentre que a Castelló no en tenim cap”.

“Aquesta situació porta als alumnes de dansa a haver de desplaçar-se a Alacant i València si volem fer estudis superiors de dansa”, critica el diputat, “en una situació de crisi, aquesta despesa resulta per a moltes famílies inassolible”.

El parlamentari afirma que darrere d’aquesta decisió del govern valencià hi ha un intent de recolzar la iniciativa privada, “al 2013 va començar la seua activitat l’Escola de Dansa de les Escuelas Pias, i és clar no és qüestió de molestar a l’església i fer-li la competència des del sector públic”.

Tormo finalitza afirmant que a banda de la PNL, el seu grup parlamentari presentarà també esmenes als pressupostos vinents perquè siga inclosa una partida en educació dedicada al Conservatori de Música de Castelló.

EUPV Castelló

Comparteix

Icona de pantalla completa