Ontinyent substitueix l’arbrat d’Ovidi Montllor

23 febrer 2014 01:00h
Ontinyent substitueix l’arbrat d’Ovidi Montllor que amenaçava en foradar les canonades del clavegueram i aigües potables
 
L’actuació permet sanejar les voreres alçades per les arrels i replantar exemplars d’una espècie de fulla perenne i curta alçada
 
L’Ajuntament d’Ontinyent ha procedit a substituir l’arbrat del carrer Ovidi Montllor per acabar amb els problemes que estaven produint les arrels i les branques tant al veïnat com a les xarxa de clavegueram i d’aigües potables. Les noves espècies, al contrari que les que s’han eliminat esta setmana, són adequades a entorns urbans, i permetran fer compatible l’ombra a l’estiu amb la seguretat dels vianants i la conservació de les canonades. Els arbres substituïts aquesta setmana havien provocat desperfectes a les voreres i l’asfalt, dificultant mobilitat de vianants i vehicles, a banda d’estar apunt de col·lapsar les canonades amb les arrels. També s’havien enregistrat nombroses queixes de veïns, comerciants i administradors dels edificis més propers als arbres.
 
Segons ha explicat el regidor de Parcs i Jardins, Manolo Cuesta, estos dies s’està procedint a sanejar les voreres i els escossells que havien alçat les arrels i a extraure la soca per tal de facilitar el replantament amb noves espècies. Per part del Departament de Medi Ambient, ha explicat Manuel Cuesta, s’ha optat per plantar exemplars de la família del “ligustrum”, un arbre de fulla perenne i sense fruit, de curta alçada i molta fulla que ja s’ha plantat amb èxit a l’avinguda de Torrefiel.
 
Cuesta ha explicat que “era evident que les arrels havien alçant el paviment i dificultaven el pas de vianants, però el que més ens preocupava era que estaven prop de foradar les canonades i això si que haguera provocat molts problemes”. Amb aquesta actuació, segons Cuesta, “fem possible que els veïns seguisquen tenint arbrat sense posar en perill serveis esencials”, ha assenyalat el regidor de Parcs i Jardins, que en el dia de hui ha estat visitant les actuacions i entrevistant-se amb el veïnat en companyia del regidor de Medi Ambient i Aigües Potables, Fran Quesada.
 
El regidor Manuel Cuesta ha explicat que en el carrer Enric Valor s’ha decidit conservar l’arbrat i realitzar una llavor de rehabilitació de les voreres i de l’asfalt. A més es plantarà en el marge dret, segons el sentit de la circulació, una filera de lledoners que ajuden a crear una pantalla verda per tal de protegir les vivendes i els vianants els dies d’elevades temperatures.

  
next