Diari La Veu del País Valencià
PSPV Castelló – Obligats a emigrar a l’estranger
Més de 1350 persones en la província de Castelló s’han vist obligades a emigrar a l’estranger durant els anys 2012 i 2013
Quasi 1.400 persones de la província de Castelló s’han vist obligades a emigrar a l’estranger durant els anys 2012 i 2013. Concretament, 1356 persones, segons les últimes dades disponibles facilitats pel Govern. Així ho reconeix el propi Executiu de Mariano Rajoy en una resposta parlamentària al Grup Parlamentari Socialista, sobre les dades d’emigració d’espanyols, desglossats per comunitats autònomes i províncies. Així, a Castelló en 2013, 799 van eixir d’Espanya, quan en 2012 ho van fer 557. Per açò, la diputada en el Congrés per Castelló, Susana Ros, ha reclamat al Govern de Rajoy “mesurades concretes per a frenar l’exili econòmic, ja que expulsa d’Espanya a la millor generació treballadors i professionals als quals obliga a cercar-se un futur fóra del país”.

Segons Ros, “la gestió de la política laboral que ha dut a terme el govern del PP s’ha encebat especialment amb els més joves, als quals ha condemnat a l’atur, a contractes precaris i a l’emigració”. “Ha convidat a massa joves a anar-se lluny de la seua terra i han hagut de fer-ho per l’engany del Govern que va assegurar que anava a crear tres milions d’ocupacions”, afig. En aquest sentit, Ros ha qualificat de “vergonya” que els joves hagen d’eixir d’Espanya al no comptar amb una altra alternativa. “Les polítiques de la dreta solament porten més desocupació, més atur i més recessió”.

“El Govern no entén ni comprèn que el país no pot tenir un futur si no es garanteix un present per als joves amb un mínim de dignitat i no amb tanta mentida, tisora i retallada”, ha sostingut.

PSPV Castelló

Comparteix

Icona de pantalla completa