Diari La Veu del País Valencià
Política d’habitatge del Consell a Castelló
TORMO (EU): “LA POLÍTICA D’HABITATGE DEL PP S’ESTÀ FENT EN CONTRA DELS MÉS DESFAVORITS DE LA SOCIETAT”.

El diputat a Les Corts Valencianes, Víctor Tormo, critica la política d’habitatge del Consell a Castelló, “mentre la Consellera d’Habitatge està incomplint reiteradament els seus compromisos, imposa noves càrregues als més necessitats. La política d’habitatge del PP s’està fent en contra dels més desfavorits de la societat”.

El diputat ha denunciat que el Consell haja carregat a les famílies que viuen en habitatges de l’antic IVVSA el pagament de l’Impost de Bens Immobles, quan era la Generalitat qui es feia càrrec, “aquesta nova carrega impositiva a famílies que estan passant dificultats econòmiques és vergonyosa, més si tenim en compte que el Partit Popular no esta tenint la mateixa cura a l’hora d’exigir el pagament de l’IBI a l’església catòlica, tot el contrari”.

El parlamentari reclama que l’Entitat Gestora d’Infraestructures de la Generalitat complisca amb els edificis protegits amb greus desperfectes i els rehabiliten, “aquestes famílies són pobres, però això no vol dir que hagen de viure en condicions que no són pròpies de ciutadans i ciutadanes d’un estat de dret i social. Aquestes actuacions s’han dilatat en el temps per part d’Habitatge i no poden esperar més”.

Tormo ha reclamat que una Conselleria morosa que no paga les ajudes a l’habitatge no pot exigir a famílies a l’atur, sense gaire ingressos el pagament del lloguer, com està ocorrent amb 100 famílies de Castelló: “En primer lloc perquè estaríem davant d’una
administració hipòcrita i en segon lloc perquè el seu deure és garantir el dret a l’habitatge, aquesta gent no paga perquè no pot, a pesar de les vergonyoses afirmacions del PP que no paguen perquè no volen”.

Per a finalitzar, Tormo ha reclamat un nou pla d’habitatge públic amb preus assequibles per a les famílies amb problemes econòmics que done resposta a les necessitats habitacionals de la població, “en els últims anys els habitatges públics, sempre nsuficients, també havien arribat a un preu que feia complicat que els més desfavorits accediren a ells”.

EUPV Castelló

Comparteix

Icona de pantalla completa