Diari La Veu del País Valencià
Presentació llibret falla Plaça Ajuntament a Sueca
L’artista faller local Juan Antonio Llopis, protagonista del llibret de la falla Plaça de l’Ajuntament

La falla Plaça de l’Ajuntament va presentar ahir a la vesprada, en el seu casal, el llibret de les Falles 2014 amb el qual la comissió inicia una col·lecció dedicada als artistes fallers de Sueca que porta per títol Artistes fallers, artistes del poble. El primer artista que hem tractat és Juan Antonio Llopis Sisternes, un artista que s’ha dedicat durant 35 anys a crear falles infantils i que va plantar l’última l’any 2010. La seua aportació més important és la d’haver canviat el concepte que es tenia fins aleshores del monument infantil, atorgant-li el protagonisme i importància que mereixia”, va explicar durant l’acte Elisabet Rojo, una de les integrants de l’equip de redacció. El president de la comissió, Arturo Gonzalvo, va parlar també de la importància que li concedixen al llibret i va anunciar que, enguany, tornaran a presentar-lo als Premis al Llibret de Falles 2014 que atorga la Conselleria de Cultura, després d’aconseguir un d’estos guardons l’any passat.

A l’acte va acudir també l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, faller d’esta comissió; així com el regidor de Cultura, Josep Navarro; el regidor de Festes, Dimas Vázquez; la regidora de Seguretat Ciutadana, Mª José Sarrió; i la regidora, Inma Ferri. A més, van ser moltes les persones, entre familiars i amics, que es van acostar per a acompanyar Toni, com li coneixen tots, en este dia important per a ell. “Tot açò va sorgir l’any passat, arran de la meua col·laboració en el llibret per a parlar de l’escultor Vicent Beltrán. Va ser aleshores quan es va pensar a crear una col·lecció dedicada als artistes fallers del municipi, sobre uns 15, molts d’ells desconeguts per al gran públic perquè la majoria dels monuments que han plantat ha sigut fora de Sueca. Esta col·lecció ajudarà a que la gent conega els artistes del seu poble i, a més, les obres que han fet, ací i fora”, va explicar Llopis.

El llibret arreplega fotografies, esbossos… inclús el primer contracte que va firmar Llopis, amb una falla de Silla. A més, s’inclou tota la seua trajectòria com a artista faller, des dels seus inicis amb 11 anys fins a la seua última falla plantada en 2010. “Este llibret és una obra d’art. Les falles estan demostrant, cada vegada més, que no consistixen només en diversió i festa. Les Falles són un bé cultural que tenim els valencians i com a tal l’hem de tractar i cuidar. Darrere de la setmana important s’amaga tot un any de treball, i este llibret és un exemple”, va afirmar l’alcalde.

Comparteix

Icona de pantalla completa