Diari La Veu del País Valencià
EUPV – Pressupostos poc creïbles i porten a l’autoengany
Marga Sanz (EU): “Els pressupostos en Economia i Indústria són poc creïbles i porten a l’autoengany”
Sanz qualifica “d’escàndol” que el Consell es faça càrrec de les pèrdues de l’operadora de l’Aeroport de Castelló

La síndica d’EUPV, Marga Sanz, ha manifestat en la compareixença del conseller d’Economia i Indústria, Máximo Buch, aquest matí en Les Corts, la seua “incredulitat davant uns comptes que plantegen uns objectius difícilment complibles. El conseller ens ha retractat una realitat inexistent, i en paper les intencions de crear ocupació, d’establir mesures d’incentiu econòmic semblen molt boniques, però són absolutament irrealitzables”.

Sanz ha assenyalat que Buch planteja “un marc totalment irreal i triomfalista. Les previsions de creixement d’un 2’1% no estan justificades de cap de les maneres. El conseller ens parla d’un panorama que no existeix quan estem en plena recessió, i cal per tant altres mesures”.

Per a la parlamentària, el govern del PP “ha fet menuda la nostra economia. Estem llastrant les polítiques que han dut a terme, en les què han generat incapacitat per a crear ocupació, han instal·lat salaris més baixos i han aplicat retallades. Per tant, les bones intencions en el paper no es tradueixen en la realitat”, ha criticat.

Sanz ha insistit en la necessitat que l’economia valenciana “deixe de basar-se en els baixos salaris i l’especulació. Cal, a més, una indústria pròpia, una espenta en la I+D+i, i per descomptat el finançament urgent”. La diputada d’EUPV ha arremès durament contra la política industrial del Consell, especialment contra el desmantellament de la xarxa d’instituts tecnològics, i ha qualificat d’escàndol que el Consell haja de fer-se càrrec de les pèrdues de l’Aeroport de Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa