La Generalitat deu diners a Catarroja des de 2007

6 novembre 2014 01:00h
COMPROMÍS DESVELA QUE LA GENERALITAT DEU DINERS A CATARROJA DES DEL 2007
 
Gran part del deute corresponen a les arees de serveis socials, atenció a la dependència, SEAFI i la Unitat de Prevenció Comunitària (UPC) que funcionen íntegrament amb pressupost municipal.
 
Les obres faraòniques (Teatre Auditori de Catarroja; TAC i l'ampliació de l'Ajuntament) estan pagant-se amb diners del pressupost municipal i amb préstecs anuals que, només amb el finançament del TAC, suposen més de
12.000 euros a l'any en interessos.
 
El portaveu de Compromís en l'Ajuntament de Catarroja, Jesús Monzó, ha xifrat el deute de les administracions amb el municipi en més de 2 milions d'euros, a l'espera de liquidar l'actual exercici del 2014. Monzó afirma que: “l'Ajuntament de Catarroja ha hagut d'ampliar préstecs per a poder assumir el cost del TAC, l'ampliació de l'Ajuntament, així com serveis socials bàsics, davant els impagaments del govern valencià en programes compromesos des del 2007”. El portaveu de Compromís ha assegurat que: “el cost del TAC ho està assumint l'Ajuntament de Catarroja davant el menyspreu constant del govern del PP al municipi de Catarroja i la passivitat de l'actual equip de govern que es dedica a veure-les venir.” Monzó assegura que “només els interessos del préstecs assumit pel Consistori per a fer front als més de 900.000 euros de l'impagament del   TAC suposen uns interessos per als ciutadans de 12.000 euros anuals.”.
 
Segons admet la pròpia alcaldessa a preguntes de Compromís, el govern d'Alberto Fabra deu més de 300.000 euros en l'ampliació de l'Ajuntament (des de l'any 2007), així mateix es deuen nombroses subvencions a programes del àrea de serveis socials des de l'any 2012. Aquests programes acumulen un deute superior als 250.000 euros, només de la campanya de 2013 el deute acumulat és de 122.000 euros. Un altre pilar fonamental de l'estat de benestar, com és l'educació, no es queda al marge; els impagaments en els programes de qualificació professional inicial (PQPI), tallers ocupacionals i la subvenció per a l’EPA superen els 125.000 euros en els últims anys, la qual cosa demostra l'escàs interès del govern valencià a impulsar l'educació i l'ocupació en la localitat.

Compromís per Catarroja

photo
 
next