Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva – Consell d’Acció Social
COMPROMÍS XÀTIVA LAMENTA EL FUNCIONAMENT INADEQUAT DEL CONSELL D’ACCIÓ SOCIAL I APOSTA PER SEGUIR TREBALLANT JUNT A LES ASSOCIACIONS

Díaz: “instem al Consell a coordinar-se amb les associacions per elaborar un informe real de necessitats”

La responsable de política social de COMPROMÍS Xàtiva, Maite Díaz, ha lamentat que es convoque el Consell Municipal d’Acció i Emergència Social amb dos mesos de retard. En el Consell, la presidenta va demanar disculpes i va parlar de circumstancies però no va explicar quines eren aquestes. “Una mostra més del desinterès del equip de govern per este òrgan”, segons Díaz.

La presidenta va presentar una proposta de sol·licitud a l’Ajuntament d’una ajuda extraordinària per a cadascuna de les associacions integrants del Consell,es tractava d’una proposta presentada per la presidenta el dia 30 d’octubre de forma unilateral i sense donar cap informació ala resta de membres del Consell. En la citada proposta s’aprova una ajuda extraordinària de 2000 euros a cadascuna de les associacions, una ajuda sense cap estudi de necessitats i sense cap planificació“sembla més un acte de beneficència que una resposta reial a les necessitats de les mateixes” ha declarat Díaz.

En el consell es va donar compte de la creació de una línia pressupostària per al Consell per a l’exercici 2015 de 20.000 euros a les associacions (tot de paraula i sense cap document). Per a la representant de COMPROMÍS en el Consell, “qualsevol aportació és positiva, però les informacions que nosaltres tenim ens diuen que la quantitat dels pressupostos destinada a serveis socials també és arbitraria i sense cap estudi de necessitats, i com tot el que es fa al Consell a corre-cuita. A tot açò s’ha d’afegir que esta partida pressupostària es lleva d’una altra partida i es passa a esta, pel que destapen un forat per a tapar un altre.”

Des de COMPROMÍS consideren que davant de la situació actual de necessitats de la ciutadania, el Consell es un òrgan necessari,malgrat que el seu funcionament no és l’adequat, i que la responsabilitat, obligació i competència per a donar resposta a les demandes dels ciutadans en matèriad’emergència social i serveis social a fi de ser atesos en les seues necessitats bàsiques amb totes les garanties correspon a l’Ajuntament de Xàtiva a traves del Serveis Socials municipals, ocupant-se de la coordinació amb les diferents associacions les qualshan de tindre una funció subsidiària davant de la responsabilitat de l’Ajuntament.

Díaz ha insistit: “nosaltres apostem per seguir treballant per a garantir l’accés i l’exercici dels drets socials a tota la ciutadania de Xàtiva, e instem al Consell a coordinar-se amb les associacions per elaborar un informe real de necessitats i començar a treballar en aquest Consell de manera programada,coordinada i efectiva,tal i com la situació requereix.”

Compromís per Xàtiva

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa