Conselleria planteja dividir els alumnes de castellà i valencià del Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'alcalde ha criticat que hi ha col·legis que s'han fet més tard “com un a Torrent, el poble de la Consellera d'Educació, María José Catalá”
20 agost 2013 01:00h
EFE / Burjassot
 
Concretament volen que els alumnes de la línia en castellà siguen els que es traslladen fins al nou centre, mentre que els estudiants en línia en valencià es podrien quedar a l'edifici no afectat de Sant Joan de Ribera, tal com ha explicat en un comunicat el secretari autonòmic d'Educació, Rafael Carbonell.
 
Davant aquesta solució l'alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, ha explicat que ha sigut “una decisió unilateral de la Conselleria i no ha comptat amb l'opinió de l'Ajuntament ni la dels especialistes”.
 
Així mateix, Sebastià ha confirmat que dimarts que ve es reuniran amb Carbonell per a veure com es desenvoluparà la rehabilitació i la construcció de l'edifici de Sant Joan de Ribera, “ja que no volem que s'allargue més d'un curs escolar”.
 
L'alcalde també ha criticat que hi ha col·legis que s'han fet més tard “com un a Torrent, el poble de la Consellera d'Educació, María José Catalá”.
 
En el comunicat de la Conselleria d'Educació, s'acusa l'Ajuntament de Burjassot de no “oferir ni formalment ni informalment cap instal·lació municipal per a la reubicació temporal de l'alumnat”, fet que Sebastià nega.
 
“Nosaltres, tal com havíem acordat amb la Conselleria, hem comprat un solar que estava prop del col·legi i l’hem condicionat per a la instal·lació de barracons, que no sabem perquè ara no els volen instal·lar”, ha apuntat l'alcalde de Burjassot.
 
A part d'açò, “nosaltres no comptem amb cap altra instal·lació que s'adeqüe a la normativa i que puga acollir tots els alumnes del CEIP Sant Joan de Ribera”, ha agregat.
 
Per la seua banda, el secretari autonòmic d'Educació ha destacat que una de les possibilitats que suggeria l'Ajuntament, que era la utilització del Centre Cultural de Burjassot, que pertany a la Generalitat, “no es troba disponible, ja que l'obra està acabada però pendent de recepció”.
 
Des de l'Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) del col·legi Sant Joan de Ribera no estan d'acord amb la solució provisional, ja que una de les seues peticions era la de “mantenir tota la comunitat educativa junta per a així garantir la qualitat de l'ensenyament”.
 
A més “no veuen molt viable” fer classes en l'edifici no afectat del col·legi, ja que el soroll de les obres de l'edifici que està al costat poden interferir en les classes i en la concentració dels alumnes.
 
El CEIP Sant Joan de Ribera està situat en un edifici que està declarat ruïna econòmica, és a dir que la inversió en reformes per a condicionar l'edifici és més de la meitat del que costa fer un edifici nou.

Comunicat de l'Ajuntament de Burjassot: L'Ajuntament no comparteix la decisió de Conselleria de dividir les línies educatives del Sant Joan de Ribera durant les obres de rehabilitació integral del centre. Llegir comunicat complet.
 
next