Diari La Veu del País Valencià
Carcaixent – Nou destarifo del govern del PP
LA BORSA DE TREBALL DE PROCARSA UN NOU DESTARIFO DEL GOVERN DEL PP

El Consell d’Administració de l’empresa municipal PROCARSA va aprovar el 28 d’octubre passat un concurs per crear una borsa de treball en la categoria de peons.

Els grups de l’oposició hem conegut la convocatòria per pura casualitat, ja que ni formem part del Consell d’Administració (per negativa de l’alcaldessa, Lola Botella) i perquè en cap moment se’ns ha informat ni de la decisió ni dels motius. En el cas concret de Compromís la informació ha arribat quan el regidor d’Interior i membre del Consell d’Administració ha telefonat al portaveu, Paco Salom, per preguntar-li “com podia resoldre el tema de la compulsa de fotocòpies de documents, a la vista de les protestes d’alguns aspirants, als que se’ls ha cobrat 0’5 euros per cara de full compulsada (gran problema administratiu el del PP que necessita preguntar a Compromís sobre com resoldre’l).

Ningú ha informat fins ara sobre quines són les necessitats que han originat la convocatòria per contractar peons. Les bases tampoc són més esclaridores. Al contrari, parlen de peons sense concretar en quina especialitat. Electricistes? Obrers? Neteja? Mecànic? Res en concret. Però, sorprenentment, s’exigeixen com a mèrits “experiència i coneixement pràctic”. Experiència en què? Coneixement pràctic de què?

És més, parlen que els sous seran d’acord al conveni que els siga d’aplicació, sense concretar quin. I, al mateix temps, es diu que l’empresa podrà canviar els treballadors de lloc “adaptant-se al conveni que els siga d’aplicació” i exigint-los total disponibilitat horària fora de la jornada laboral per a casos de necessitat. I contracte temporals de dos mesos, amb possibilitat de contracte posterior. Estes condicions obrin la porta a la total discrecionalitat a l’hora de decidir sobre els treballadors, deixant-los en una situació manifesta d’indefensió. Els treballadors poden ser rellevats, i amb això canviar igualment la seua retribució sense cap altra justificació que el criteri de la direcció de PROCARSA.

Estem davant un gran despropòsit del PP-PSD. Una vegada més el govern del PP-PSD utilitza PROCARSA per maniobrar al límit de la legalitat, sense transparència i fugint del mínim control al que estaria subjecte si la contractació es fera en l’àmbit de l’ajuntament en lloc de l’empresa pública municipal.

Sorprén la composició del tribunal, tots ells regidors del PP-PSD més la secretària de PROCARSA, que es limitarà a alçar acta. I sorprén perquè fa poc, la pròpia alcaldessa i presidenta de PROCARSA va dir que no volia polítics en els tribunals de selecció municipal. Per a Compromís, la selecció de personal en PROCARSA està subjecta als mateixos criteris que la selecció de personal en l’ajuntament, en tant que estem parlant d’una empresa de capital 100 per cent municipal. Per què ara no es fa igual? Per què l’alcaldessa i presidenta de PROCARSA designa un tribunal en què tots els membres excepte la secretària són polítics? Per maniobrar lliurement sense donar explicacions?

Compromís aposta per la pluralitat i la transparència com a única via per evitar les males pràctiques dels polítics governants i la desconfiança de la ciutadania.

Una vegada més es confirma per què el PP nega la participació dels grups de l’oposició en el Consell d’Administració, ja que si hi hagueren testimonis no podrien actuar amb la foscor i la irresponsabilitat que estan demostrant.

Actuant en solitari i d’amagat, el PP i PSD en lloc d’ajudar a esclarir els problemes denunciats mesos arrere en PROCARSA el que fan és augmentar les sospites sobre el mal funcionament i fer créixer els rumors sobre que en PROCARSA sols treballen aquells que són amics del PP o PSD. En lloc de ser transparents fomenten la desconfiança i la crítica ciutadana. No escarmenten. Molt de pregonar que estan treballant per esclarir el que ha passat en l’excés de facturació a l’ajuntament pel menjador del taller ocupacional El Clot, o per serveis facturats que no s’han prestat (agents diürns, grua o mecànic) però en la pràctica el que fan es amagar la seua gestió i no donar explicacions. Molt de dir que si passa alguna cosa és a causa d’un error d’algun funcionari però en realitat són les seues decisions les que provoquen els desgavells i perjudiquen la ciutadania.

Compromís per Carcaixent

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa