Diari La Veu del País Valencià
Compromís per Paterna li recorda a l’equip de govern el Pla d’Ocupació
JUANMA RAMÓN: “LA SOLUCIÓ A L’ATUR EN PATERNA NO PASSA PER LES GRANS SUPERFÍCIES”

Compromís per Paterna li recorda a l’equip de govern el Pla d’Ocupació que la formació els va presentar i que el PP va votar en contra

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “la inauguració de Bauhaus al municipi, a la qual no hem assistit, no ha representat cap millora en les xifres de l’atur al municipi. I menys encara per al barri de la Coma, el més pròxim a la nova tenda. Un barri amb una desocupació galopant i d’on només s’ha contractat a dos persones del total de 80 treballadors de Paterna que hi ha a Bauhaus. Queda clar que la solució a l’atur en el municipi, i en concret en la Coma, no passa per les grans superfícies”.

Ramón també recorda que “durant la construcció del centre comercial que hui s’ha inaugurat, l’empresa encarregada de les obres també anava a nodrir-se específicament de la ciutadania de la Coma. Al final, només es feren sis contractacions amb condicions precàries. I tot això ha fet que els veïns i veïnes de la Coma es senten enganyats pel PP, que els va prometre treball amb l’arribada de grans empreses a l’àrea de la Coma”.

Però per contra, “l’equip de govern del PP sí que ha estat beneficiant a les grans empreses, bonificant impostos a la carta com el de la construcció (ICIO), el qual en teoria i per una modificació proposada per nosaltres només s’hauria de bonificar a posteriori contractant treballadors de Paterna. Però feta la llei, feta la trampa, ja que el PP va signar un conveni amb l’empresa, impossible d’incomplir, de manera que només contractant a una persona paternera ja es poguera bonificar a l’empresa. Una vegada més, beneficis a la carta per als grans, mentre part de la ciutadania s’ha d’enfrontar a situacions molt complicades cada dia”.

A més a més, “Compromís per Paterna, fent oposició en positiu presentàrem el nostre Pla d’Ocupació, proposant el comerç local, o la reactivació dels polígons industrials ja existents al municipi com a nínxols de creació de llocs de treball. Un Pla que l’anterior alcalde no va voler ni mirar i que tots els seus regidors votàren en contra, entre ells l’actual alcaldessa”.

“Des de Compromís insistim en la nostra proposta de Pla municipal d’Ocupació, i exigim que els pressupostos de 2015 tinguen la dotació necessària per a formació i promoció de l’ocupació. Tant que el PP diu que invertirà més en polítiques socials, volem que siga una realitat. Volem que es cree ocupació però no amb el model de les grans superfícies i el pelotasso urbanístic com el de Puerto Mediterráneo. S’ha de crear ocupació, però no a qualsevol preu. Hi ha més alternatives, i si no volen escoltar-les ara, en 2015 quan estem en l’equip de govern, les posarem en pràctica. Paterna necesita crear ocupació urgentment, amb un model sostenible que faça més fort el teixit comercial i industrial local que ja tenim, i amb criteris d’economia verda. Només cal voluntat política, però el PP demostra que no la té ni la vol tindre”, conclou Juanma Ramón.

Compromís per Paterna

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa