Diari La Veu del País Valencià
Dia de l’arbre 2014 a Alcoi
Més de 300 planters forestals es plantaran enguany al Paratge natural Municipal del Racó Sant Bonaventura, on s’han realitzat diverses millores

Repoblació popular, diumenge 2 de març

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi ha programat per al pròxim diumenge 2 de març una repoblació popular que tindrà lloc en el Paratge Natural Municipal del Racó Sant Bonaventura. Ací es plantaran més de 300 planters forestals de carrasca, llidoner, anouer, fleix, teix, auró i altres espècies autòctones.

Aquesta activitat, on col·laboren la Xarxa Panamu, els col·lectius Radio-Charly Alpha-27 Mgz i ACIF i la Penya l’Olleta de la Filà Domingo Miqués, tindrà lloc a partir de les 9 hores del matí. L’eixida serà des de l’àrea de descans de la Via Verda ubicada al principi de la pròpia Via, en el carrer Montdúver del barri de Batoi, i es recorda als participants que és recomanable portar l’esmorzar, aigua per a la marxa i també un calcer còmode.

Segons el regidor de Medi Ambient Jordi Tormo, “aquesta activitat s’emmarca en el Dia Forestal Mundial i en el Dia de l’Arbre i té com a finalitats millorar la massa forestal del Paratge Natural Municipal del Racó Sant Bonaventura i promoure la conscienciació col·lectiva per a la defensa de les masses forestals i del medi natural”.

Segons Tormo, “enguany hem seleccionat aquest espai amb motiu de difondre els seus valors una vegada aprovat de forma definitiva el seu pla rector. El Racó Sant Bonaventura-Els Canalons és un espai protegit com a Paratge Natural Municipal que volem continuar millorant en el seu ús social i en els seus valors naturals”. En aquest sentit, és necessari destacar que durant el mes de novembre del passat any es van desfondar i llaurar els bancals de l’antic aparcament de cotxes, on es plantarà alfalç en el mes de març amb l’objecte de crear un espai de retenció del foc en el cas d’haver un incendi forestal a la zona. A més, durant les darreres setmanes s’ha reconstruït el mur de pedra seca del paratge amb l’objecte de millorar l’espai i evitar els lliscaments de terres en una zona que va patir un incendi ara fa dos anys.

És necessari destacar que enguany col·laborarà activament en la repoblació popular la Penya l’Olleta de la Filà Domingo Miqués, destinant part dels beneficis obtinguts a l’Assaig Popular realitzat en 2012 amb motiu de recaptar fons per lluitar contra els incendis. La Penya l’Olleta donarà una sèrie d’arbres que es plantaran en el Racó Sant Bonaventura a fi de millorar l’estat del paratge. En record d’aquesta actuació, es descobrirà una placa commemorativa el dia de la repoblació popular.

Comparteix

Icona de pantalla completa