Diari La Veu del País Valencià
Paiporta – Camins escolars segurs
A PROPOSTA DEL GRUP COMPROMIS, L’AJUNTAMENT DE PAIPORTA APROVA CREAR CAMINS ESCOLARS SEGURS
El Grup Municipal Compromís va presentar la proposta en el Ple d’octubre
Actualment, a Paiporta, com en moltes altres poblacions, quasi la totalitat de l’alumnat d’educació infantil i primària van acompanyats cada dia als seus centres escolars.

Compromís per Paiporta va presentar la moció de la creació de Camins Escolars Segurs, “per a incentivar i promoure que els xiquets i xiquetes del nostre poble siguen autònoms a l’hora d’anar i tornar de l’escola gaudint d’un camí segur i agradable”.

Segons el regidor de Compromís, Pep Val, “amb la moció presentada busquem un compromís de participació i coresponsabilitat”. Des del grup aposten perquè l’Ajuntament de Paiporta lidere un projecte participatiu i transversal, coordinant la implicació de tots els agents socials, tècnics i educatius. Així, amb aquesta proposta l’ajuntament planificarà actuacions de manera coordinada de tipus tècnic, educatiu i divulgatiu per la creació dels Camins Escolar Segurs a Paiporta i de manera paral·lela, “es recuperaràl’espai públic com a lloc de relació i de convivència”.

Val també ha manifestat que “El Camí Escolar Segur necessita de la col·laboració de tots els sectors socials per treballar en la recuperació del carrer per als vianants i pacificar el tràfic del nostre poble”.

Per això, des de Compromís demanen a la ciutadania de Paiporta “la seua col·laboració i ajuda en la construcció i transformació d’un poble més habitable i més sostenible”. Els Camins Escolars Segurs volen situar les necessitats de mobilitat de xiquetes i xiquets en el centre de l’acció pública i de l’interès social, amb la finalitat de crear unes condicions adequades per als seus desplaçaments diaris a l’escola d’anada i tornada.

Des de Compromís continuaran treballant perquè aquesta aquest proposta siga una realitat .

Compromís per Paiporta

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa