Diari La Veu del País Valencià
Xàbia dedica la programació del mes de març a la dona i la lluita per la igualtat
La Cursa No Competitiva, prevista per al diumenge 16, espera reunir a més de mil participants en aquest acte esportiu contra el càncer

L’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Xàbia ha presentat avui el calendari d’actes previst per a commemorar el Dia de la Dóna, una programació que s’estendrà per tot el mes de març i ho convertirà en un mes dedicat a la lluita per la igualtat.

La regidora Empar Bolufer ha desgranat les activitats, que abasten des de tallers en col·legis i instituts, a cites amb el teatre, el cinema, l’art, el debat, la música i l’esport. El departament eixirà al carrer per a promocionar les activitats i repartir els llaços morats commemoratius en el mercat setmanal del pròxim dijous.

La programació comença la setmana vinent amb els tallers educatius que, impulsats per la UNED, tractaran d’inculcar als més xicotets la importància d’educar-se en igualtat. El divendres dia 7 de març es proposa participar en el circuit inaugural de les tres exposicions integrades en la mostra “Mirades de Dona”, que començarà a les 19 hores en el museu Soler Blasco. Després, a partir de les 20 hores en la Casa de Cultura, es representarà l’obra teatral “Menú per a dos”.

La música d’aquesta programació la posen els alumnes de violoncel, que el dissabte 8 de març ofereixen un concert especial a partir de les 17’30 hores en la Plaça de Baix. Ja el dilluns, dia 10, arriba el moment institucional amb la lectura del manifest per la Igualtat en la porta de l’Ajuntament, que serà a partir de les 13 hores.

I el dijous, dia 13, hi haurà al matí una performance pel mercat municipal i l’ambulant a càrrec del teatre L’Oracle de l’Est i a la vesprada una conferència sobre la situació de la dona en el tercer món a partir de les 19 hores en la Casa de Cultura.

L’acte central del programa arriba el diumenge dia 16 de la mà de les dones del Club d’Atletisme Llebeig de Xàbia, que proposa ja la sisena edició de la Cursa No Competitiva. Com ha explicat la portaveu de les organitzadores, Pepa Buigues, aquesta carrera està oberta a totes les dones; es pot fer corrent o caminant i serveix per a col·laborar amb la lluita contra el càncer. Per a açò, la setmana anterior a la cita (del dilluns 10 al divendres 14) podran passar a adquirir les samarretes commemoratives que es venen per a recaptar fons i estaran a la venda en la pista d’atletisme del Graüll de 17 a 18 hores. Buigues ha advertit que enguany s’han preparat 1.200 i si es compleixen les expectatives d’altres anys, en dos dies solen esgotar-se, així que es recomana passar els primers dies. El preu d’aquesta samarreta i una motxilla de regal és de 5 euros, que el Club donarà a l’associació local de lluita contra el càncer.

Quant a les característiques de la carrera, que tindrà la seua eixida a les 10’30 hores de la pista del Graüll, el recorregut per a les corredores és de 4’8 quilòmetres (fins al port) i més reduït per a les caminants En el lloc d’eixida hi haurà animació i estiraments amb Creu Roja i Temps d’Esport i també música de la colla Xirimitab’s i la Banda de Música del Centre Artístic Musical.

Les xiques del Llebeig també comptaran amb la col·laboració de l’esportista local Rafa Andarias, qui lliurarà el xec amb la recaptació a l’associació contra el càncer. Aquesta carrera a més de la lluita contra el càncer també és per a reivindicar l’esport i la vida saludable, per la qual cosa des de l’organització s’anima a totes les participants que durant tot l’any usen aqueixes samarretes per a córrer o anar a caminar.

Documental Les Mestres de la República

Quant a la segona part de la programació municipal del Dia de la Dóna es reprèn el dijous dia 20 amb la projecció del documental “Les Mestres de la República” guanyador de Goya 2014. Es passarà a partir de les19 hores en la casa de la Cultura i després hi haurà un col·loqui. El divendres, 25 de març, també s’ha preparat una conferència especialment pensada per a docents i pares, que es titula “Coeducació. Educar en Igualtat”, mentre que la vesprada del dijous 27 s’ha programat un taller titulat “Descobrint la teua millor versió” que es desenvoluparà de 18 a 20 hores en el Centre Social (cal inscriure’s cridant al 965704142 o per mail a la tècnic [email protected])

Finalment, també dins de la campanya, el diumenge dia 30 al matí, el club Dojo Do impartirà una classe gratuïta de defensa personal a totes les dones (majors de 12 anys) que es passen pel Palau d’Esports a partir de les 10 hores

Comparteix

Icona de pantalla completa