Diari La Veu del País Valencià
Compromisos de pagament amb l’UJI
EUPV reclama al Consell que complisca els seus compromisos de pagament amb l’UJI

El diputat a Les Corts Valencianes, Víctor Tormo, exigeix a la Conselleria d’Educació que complisca amb la Universitat Jaume I, i pague abans d’acabar la legislatura els 40 milions que va pactar amb la Universitat Jaume I de Castelló, “l’anunci d’endarrerir fins al 2018 el pagament és una presa de pèl”.

“Anem a presentar esmenes al pressupost de la Generalitat Valenciana perquè l’UJI obtinga una inversió suficient i es garantisca el pagament del deute”, afirma el diputat, “el Consell ha demostrat ser un govern mentider i morós que no té paraula”.

El parlamentari recrimina que el nostre govern haja ajornat contínuament el pagament, faltant a la seua paraula repetidament, per a finalment entregar-li l’enorme deute acumulat al que saben clarament, serà un nou govern de signe progressista, “aquesta és la serietat d’aquest govern, un govern que no ha fet res per l’educació pública, només posar entrebancs i dificultats”.

A més, el diputat, assegura que demanarà “una línia pressupostaria pròpia, amb tres milions d’euros, per a l’edifici de Salud de l’UJI, com va ocórrer a 2013 i 2014. No ens refiem del canvi introduït per Educació i que comportarà que aquest any destinarà a Salud, 1,9 milions d’euros, d’una partida per a infraestructures universitàries en general. Ens pareix una xifra insuficient, però a més creiem que no està garantida”.

Per a finalitzar, Tormo, denuncia el contuberni entre el govern popular i la universitat privada, “en els últims anys, mentre s’ha retallat sense contemplacions la inversió en la universitat, s’han desviar enormes sumes de diners per a potenciar el sector privat, que recordem, no té com a prioritat garantir una educació adequada a tots i totes, sinó obtindre benefici”.

EUPV Castelló

Comparteix

Icona de pantalla completa