Diari La Veu del País Valencià
El Consell deu 130 milions als agricultors valencians

RedactaVEu / València.

El diputat de Compromís a Les Corts Valencianes, Josep Maria Pañella, ha registrat pregunta escrita a la conselleria d’Agricultura per a demanar el pagament del deute que manté la Generalitat amb els agricultors valencians, que ascendeix a 130 milions d’euros al llarg del País Valencià, i a més de 15 a les comarques del nord.

“L’impagament de les ajudes autonòmiques ens duu als agricultors valencians a no tenir accés ni a les ajudes estatals ni a les europees”, ha declarat Pañella a l’hora de registrar la pregunta.

Segons el diputat autonòmic, “és intolerable que des de l’any 2009 no s’hagen fet efectius els pagaments de les subvencions al desenvolupament rural i que, per tant, la situació creada fa de bloqueig al cobrament de les ajudes que tant l’Estat com la UE tenen concedides al camp valencià”.

“En una mostra més de la deixadesa del Consell, que per la via de l’impagament i les retallades en serveis públics pretén equilibrar els comptes, però ja no enganyen ningú” ha afegit el diputat nacionalista.

Per al membre de Compromís, “volem donar continuïtat a les reclamacions que La Unió de Llauradors ha presentat, perquè el Conseller establisca un calendari de pagaments creïble al més prompte possible i solucionen aquesta qüestió que afecta tant a la incorporació dels joves al sector, com al canvi de varietat agrícola o al pla de millora per als majors de 40 anys, entre altres coses”.

Per a finalitzar, Pañella ha demanat “sensibilitat amb el camp valencià per part de la Generalitat i ha instat el govern de l’Estat a intervenir davant els seus coreligionaris valencians per donar una solució al sector”.

Comparteix

Icona de pantalla completa