Diari La Veu del País Valencià
Solament dos de cada deu joves aconsegueixen emancipar-se al País Valencià
EFE / València-Madrid

L’informe posa de manifest que a nivell estatal també solament dos de cada deu joves (22,1%) s’emancipen, les dificultats que tenen els joves per a comprar un habitatge, i fins i tot per a llogar-lo i destaca que cada vegada els fills abandonen més tard la llar familiar.

Les dades són més positives entre els joves de més de 30 anys, on un 77,1% viu emancipat, un 5 per cent més que la mitjana estatal.

El preu de venda de l’habitatge lliure ha disminuït un 9,88% en l’últim any, factor que ha ajudat a atenuar el cost d’accés a l’habitatge en propietat per a una llar jove i una persona jove assalariada.

No obstant açò, un valencià jove assalariat necessitaria un salari un 50,72% superior al que realment percep per a poder afrontar amb garanties la compra d’un habitatge, per la qual cosa tant la compra com el lloguer són opcions no viables per a la població menor de 30 anys que està treballant.

Una altra dada de l’informe és que al País Valencià, el 68% de la població jove menor de 30 anys no percep cap salari i el 40,4% no posseeix cap tipus d’ingrés.

Per comunitats autònomes, les taxes més altes d’emancipació estan a Aragó, Balears, Catalunya, Madrid i Navarra, a més del País Valencià, mentre que en el pol oposat es troben Canàries i Galícia, on més del 35% de la població d’entre 30 i 34 anys encara conviu amb els seus familiars.



L’estudi destaca un altre grup format per Andalusia, Astúries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella Lleó i el País Basc, on pocs joves d’entre 16 i 29 anys s’han independitzat.

Explica que aquestes xifres d’emancipació podrien ser més baixes, “si no hagueren començat a augmentar les emigracions cap a l’exterior de persones joves”.



“Des de l’inici de l’any, 40.000 joves han marxat a altres països d’Europa”, ha dit Sheyla Suárez, del Consell de la Joventut, durant la presentació del primer nombre del “Observatori d’Emancipació”, corresponent al primer trimestre de 2013, realitzat amb l’encreuament de dades estadístiques oficials com l’EPA o preus d’habitatge del Ministeri de Foment.

Comparteix

Icona de pantalla completa