Diari La Veu del País Valencià
Ontinyent homenatjarà dones que han treballat per la igualtat
Ontinyent homenatjarà dones que han treballat per la igualtat amb motiu de la “Setmana de la Dona”

L’exregidora Mª Angels Mora, l’empresària Mª Carmen Mompó, l’Associació d’Ames de Casa Tyrius i la Congregació de les “Filles de la Caritat” seran objecte de reconeixement

La Regidora d’Igualtat destaca el treball d’unes dones “que han contribuït a construir una ciutat més oberta, justa i participativa”

L’exregidora Mª Angels Mora, l’empresària Mª Carmen Mompó, l’Associació d’Ames de Casa Tyrius, i la Congregació de les “Filles de la Caritat” seran les dones homenatjades per l’Ajuntament d’Ontinyent el proper 7 de març amb motiu de la “Setmana de la Dona” que organitza la Regidoria d’Igualtat. Es tracta de la represa d’una iniciativa encetada l’any passat des del Govern d’Ontinyent al marc de la “Setmana de la Dona”, per tal de fer un reconeixement públic a dones “que amb el seu treball i esforç construeixen una societat oberta, justa i participativa, sense exclusions ni desigualtats de gènere”, destacava la regidora de l’àrea, Virtudes González.

De Mª Angels Mora Ferrero es destaca la seua implicació en el mon de la política, i la seua aportació al mon educatiu i artístic, “es una dona de referència en el seu treball en serveis socials i comunitaris per a la població d’Ontinyent”, destacava la regidora. A Mª Carmen Mompó Buchón se la destaca “com a model de dona emprenedora, que va fer de la seua passió una professió, i que dedicada a la docència de la dansa i l’esport, ha aconseguit que el seu alumnat siga referent al mon cultural i artístic internacional”.

L’Ajuntament també retrà homenatje a l’Associació d’ames de casa Tyrius d’Ontinyent, “que desprès de 40 anys d’existència continua treballant per les dones, per tindre el seu espai i defensar els seus interessos amb la mateixa energia i il·lusió”; i finalment s’homenatjarà a la Congregació de “Hijas de la Caridad” d’Ontinyent, de la que es ressalta la seua tasca en l’Hospital de la Beneficència d’Ontinyent, “i com s’ha adaptat a les necessitats actuals i ha donat servei a la gent més necessitada i el Col·legi la Milagrosa, que en la seua història a estat referent de l’educació de la gent amb pocs recursos”.

Tant les guardonades a nivell individual com representants dels col·lectius als que es retrà homenatge acudien a l’acte de presentació de la “Setmana de la Dona”, al qual agraïen “el detall de l’Ajuntament i la Regidoria d’Igualtat per tenir en compte el treball fet per cadascuna en el seu àmbit”. L’acte d’homenatge tindrà lloc divendres 7 de març després d’un sopar que tindrà lloc a partir de les 21:30 hores al Restaurant de la Societat de Festers, per al qual poden adquirir-se tiquets al preu de 15 euros al departament de Serveis Socials de l’Ajuntament i el Centre Infodona, i després del qual hi haurà també un espectacle de coreografies de “Balls dem Món”.

A l’acte es donava a conèixer el nom de la guanyadora del II Concurs de Cartell “Dia Internacional de la Dona”, per a alumnat de secundària. La guanyadora ha estat Helena Santamaría Beneyto, amb un cartell que forma part d’una exposició que s’inaugurarà el 6 de març a les 19:00 hores al Palau dels Barons de Santa Bárbara, on esta i la resta d’obres participants al concurs estaran exposades fins al 17 de març.

La técnica d’Igualtat Neus Rubio recordava que dins la “Setmana de la Dona” també tindran lloc altres activitats a Ontinyent, com la Conferencia “Diversitat Funcional i Dona” que, amb la col·laboració de l’associació AMO, tindrà lloc 6 de març des de les 17:00 hores al Centre Cultural de Caixa Ontinyent, a càrrec de Soledad Arnau Ripollés, llicenciada en filosofia i experta en gènere i vida independent. A més a més, divendres 7 de març tindran lloc una sèrie de tallers per a escolars titolats “La dona i la seua realitat juvenil a Paute (Equador )” al marc de la Campanya “Ser Dona al Sud” del Fons Valencia per la Solidaritat.

Virtudes González recordava que “malgrat els avanços aconseguits en la lluita per la igualtat d’oportunitats encara ens trobem obstacles que impedeixen que la dona tinga el reconeixement social que mereix. No podem consentir que se’ns faça retrocedir en els nostres drets com pretenen alguns, i per això hem de reivindicar més que mai els nostres drets i llibertats”, destacava la Regidora d’Igualtat.

Comparteix

Icona de pantalla completa