Diari La Veu del País Valencià
EUPV demanarà que es restituïsquen els drets retributius dels funcionaris de la Generalitat
RedactaVeu / València

Esquerra Unida presentarà una iniciativa parlamentària perquè es complisca el termini de vigència previst al DL 1/2012, de manera que a partir de l’1 de gener de 2014 tot el personal de la Generalitat recupere els seus drets, que ja han sigut “minvats durant anys amb reduccions salarials i increments unilaterals de la jornada laboral”.

Blanco recorda que “els treballadors, en aquest cas de la Generalitat, no són els responsables d’una crisi econòmica causada per l’especulació financera i immobiliària, ni tampoc del col·lapse pressupostari provocat per una nefasta gestió i un balafiament irresponsable dels governs del PP. Per açò, és inadmissible que totes les mesures per a tractar de reduir el dèficit recaiguen sobre ells, amb retallades directes de llocs de treball i rebaixes salarials o a través de la deterioració i desmantellament dels serveis públics i les ajudes socials”.

El portaveu adjunt d’EUPV considera, a més, que les retallades “accentuen la crisi en reduir la capacitat de consum i generen per tant més atur”.

Per això, des d’Esquerra Unida s’exigeix al Consell que restituïsca al personal de la Generalitat els seus drets retributius i que, per a intentar reduir el dèficit a través de l’increment d’ingressos, s’apliquen tributs sobre els més privilegiats.

“Mentre en altres Comunitats s’han imposat taxes a la banca o s’ha recuperat íntegrament l’impost de successions i donacions, ací el PP segueix practicant una política fiscal favorable a la minoria més rica i una política presupostària contrària a la majoria social que està patint la crisi”, critica Blanco. “És la dreta pura i dura”, conclou.

Comparteix

Icona de pantalla completa