Diari La Veu del País Valencià
ERPV – Inversió al País Valencià dels Pressupostos Generals de l’Estat
Esquerra Republicana presenta una bateria d’esmenes per a millorar la inversió al País Valencià dels Pressupostos Generals de l’Estat

Esquerra Republicana del País Valencià ha presentat a través del seu grup parlamentari al Congrés dels Diputats una bateria d’esmenes per tal de millorar les partides destinades al País Valencià dels pressupostos generals de l’Estat. A més de les esmenes a les partides específiques per al País Valencià, Esquerra Republicana aposta per una reducció en despesa innecessària i un increment en despesa social davant els pressuspostos presentats pel Partit Popular

En aquest, els republicans han introduit esmenes per dotar la creació del Fons de Lluita contra la pobresa estructural i un altre contra la pobresa infantil. Dos Fons que permetrien treballar de manera específica en aquests problemes en una línia similar al Fons d’Immigració creat a instàncies d’Esquerra Republicana i del que es demana la seua reposició. A més Esquerra Republicana ha presentat esmenes per la millora de la dotació de la llei de dependència, per escoles bressol, la territorialització del 0.7% de l’IRPF I l’autofinançament de l’església catòlica, entre d’altres propostes.

Per a Agustí Cerdà, President d’Esquerra Republicana del País Valencià “estem davant un nous pressupostos discriminatoris amb el País Valencià. Amb un mitjana d’inversió per habitant de 242€ per habitant, els PGE de 2015 només suposen una inversió per habitant al País Valencià de 156€, agreujant la nostra situació econòmica límit. El govern del Partit Popular de nou ens presenta uns pressupostos generals de l’Estat contra la ciutadania, i el PP valencià torna a posar de manifest la seua absoluta incapacitat per a defensar els interessos dels valencians”

Cerdà ha destacat que “les esmenes que hem realitzat des del País Valencià per a aquests PGE 2015 van destinades a millorar aspectes com la vertebració territorial. Així hem presentat esmenes, entre d’altres, per la retirada de peatges de l’AP7 en les comarques de la Ribera, la Safor i la Marina, i la millora de la mobilitat per carretera amb el desdoblament de la N332 al seu pas per la Marina Alta. En aquest sentit també, pel que fa a l’àmbit ferroviari, hem exigit el soterrament de les vies en diversos municipis així com la millora dels traçat Xàtiva-Alcoi, la construcció del tren Gandia-Dénia, la dotació dels elements necessaris per augmentar les freqüències la línia de rodalies Gandia-València i que el traçat de tren de velocitat alta entre València i Alacant discórrega per les comarques centrals passant per Alcoi per tal de contribuir al dinamització econòmica d’una zona especialment castigada”.

El dirigent republicà ha afegit que “també hem realitzat esmenes per el foment del valencià, tant en l’àmbit cívic com en el de l’administració, així com per a la dotació d’equipaments de diferents municipis del País Valencià i la protecció del nostre patrimoni cultural. En aquest sentit hem presentat esmenes per a la realització d’un pla de suport turístic a la ciutat de València, la rehabilitació del Castell de Sagunt i del Castell d’Ambra a Pego, la construcció de diversos equipaments al municipi de Xixona i Crevillent o el soterrament de les línies d’alta tensió al seu pas per Faura, entre d’altres”

Comparteix

Icona de pantalla completa