Diari La Veu del País Valencià
Els escolars d’Almussafes celebren la Festa del Carnestoltes
Durant la vesprada de hui divendres dia 28, els professors i alumnes d’educació infantil i primària dels col·legis públics El Pontet i Almassaf han commemorat Carnestoltes, una festivitat que té les seues arrels en tradicions i ritus de cultures anteriors a l’edat mitjana. Feia dos anys que cap dels dos centres celebrava esta activitat festiva, en repulsa als retalls en matèria educativa adoptats a principis del 2012 per part del Consell de la Generalitat Valenciana. Les guarderies del municipi també s’han sumat a la festa.

Els 190 alumnes i el claustre de professors del col·legi Pontet han optat per disfrutar de la festa de Carnestoltes en l’interior del propi centre, ja que cada cicle educatiu ha dut a terme diferents activitats d’oci. En este sentit, els alumnes d’educació infantil han optat per les disfresses, mentres que en l’etapa de primària, les diferents classes s’han divertit amb una programa de tallers de manualitats, maquillatge i perruqueria.

Per la seua banda, el col·legi Almassaf ha realitzat la tradicional desfilada de disfresses en un recorregut pels voltants del centre educatiu, que ha donat començament a partir de les 15.30 hores. Carnestoltes saludables ha sigut el lema triat pels més de 500 escolars i professors, els que s’han disfressat de fruites, esportistes, cuiners i sanitaris. Els reis i les reines del carnestoltes, triats entre els alumnes de sext de primària, han tancat la comitiva de la cercavila, que ha conclòs en el pati de l’escola.

Com en les anteriors edicions de la festa, l’Ajuntament d’Almussafes ha invitat professors i estudiants a un berenar, amb la que s’ha clausurat la festivitat del 2014.

Comparteix

Icona de pantalla completa