Diari La Veu del País Valencià
Burjassot – Compromís abandona el plenari

Compromís abandona el plenari davant la postura electoralista de PSOE i PP

La proposta del PSOE, una baixada de l’IBI que ha rebut el suport del PP, posarà en risc el suport econòmic que l’Ajuntament facilita a les famílies més necessitades de Burjassot

Durant el Plenari de hui de l’Ajuntament de Burjassot, Compromís ha abandonat la Sala de Plens en arribar a la votació del punt número 9 “Rendes i Extraccions. Proposta de modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’IBI”, per no voler participar en la política electoralista de PSOE i PP. Aquest punt tractava la modificació fiscal que la premsa anunciava, com a ja aprovada, la passada setmana.

En paraules del Portaveu del Grup Municipal Compromís, Emili Altur, “la baixada de l’Impost de Bens Immobles (IBI), aprovada per PSOE i PP, no serà significativa per a les persones que més pateixen la crisi econòmica actual i, per contra, benefiarà proporcionalment més, a les economies amb major poder adquisitiu”.

Compromís absent al Plenari, mentre PSOE i PP voten conjuntament.

Ens semblaria correcte reduir la pressió fiscal a les famílies amb una situació econòmica més complicada, però considerem que aquesta reducció no serà gens significativa, especialment per a les famílies més desfavorides, que no ténen propietats o bé viuen en vivendes més menudes. En canvi, beneficiaran més a aquells que tenen molts immobles, encara que estiguen desaprofitats, premiant més als propietaris (entre ells els bancs) que acumulen pisos sense ni tan sols posar-los en lloguer, mesura que ampliaria i abarataria el lloguer d’habitatges a Burjassot.

Compromís recorda que durant els últims tres anys, en què era titular de la Regidoria d’Hisenda, l’esforç de l’equip de govern en la contenció de la despesa pública ha millorat substancialment la situació econòmica de la institució. Per tant, com diu Altur, “la línia ideològica de Compromís va encaminada a millorar els recursos disponibles a través dels Serveis Socials Municipals per a les persones més necessitades i no a rebaixar mínimament els impostos, de forma populista, als qui menys ho necessiten”.

Compromís per Burjassot

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa