Diari La Veu del País Valencià
València – Pressupostos ‘ficticis’ de l’organisme de parcs i jardins
Compromís és l’únic grup municipal que vota en contra dels pressupostos “ficticis” de l’organisme de parcs i jardins

-La regidora de Compromís, Pilar Soriano, ha votat hui en el Consell Rector de l’Organisme Autònom Municipal (OAM) de Parcs i Jardins contra el pressupost previst per a 2015 en este àmbit: “són uns pressupostos irreals perquè s’estan programant per a zones verdes que passaran a dependre d’empreses privades per a la seua gestió . En Compromís estem a favor d’una gestió pública i, conseqüentment, hem votat en contra d’eixe pressupost”.

-Soriano, a més, recorda que entre els cursos destinats a l’OAM caldria afegir-ne un sobre el tractament adequat de la plaga del morrut roig, que ha afectat les palmeres de la ciutat. Així ho va demanar ja de cara al pressupost de 2014 i, novament, no s’ha inclòs, per la qual cosa la regidora s’ha abstingut en la votació.
La regidora de Compromís, Pilar Soriano, ha votat hui en contra del pressupost destinat a l’Organisme Autònom Municipal (OAM) de Parcs i Jardins per al pròxim any en el Consell Rector que en regula la gestió. Ha sigut l’únic grup municipal que ho ha fet. Soriano ha lamentat la progressiva privatització de la gestió pública que ha anat introduint el PP en l’Ajuntament de València; per això, ha dit, “Compromís es posiciona clarament a favor de la recuperació de la gestió pública dels parcs i jardins de la ciutat, i en contra de que novament la iniciativa privada s’enduga els contractes per cuidar les zones verdes de la ciutat, com ocorre en una dotzena de zones verdes, com els parcs de Benicalap, Marxalenes o el de l’Oest, que en 2015 deixaran de dependre de l’OAM. L’Ajuntament hauria de ser capaç de gestionar-los de manera més eficaç i més eficient. Si els gestors del consistori no són capaços de fer-ho, haurien de ser conseqüents i deixar pas a un altre equip de govern”.

Es tracta d’uns pressupostos “ficticis”, com ha dit Soriano, perquè “la mala gestió del PP ha retardat tant la concessió de les contractes, que l’equip de govern s’ha vist obligat a pressupostar el manteniment d’unes zones verdes que passaran a gestionar-se de manera privada”. La regidora de Compromís s’ha referit especialment als parcs i jardins que tenen alguna singularitat i que haurien d’estar, si cal, “més observats i protegits per l’OAM”.

D’altra banda, Pilar Soriano, s’ha abstingut en la proposta de cursos que ha presentat l’equip de govern per al pròxim exercici, perquè “s’obliden d’un curs tan fonamental com és la lluita contra el morrut roig i el tractament de les palmeres afectades per esta plaga, que des de fa anys afecta el nostre territori. Demanem una major sensibilitat cap a esta problemàtica, i ho demostrem amb la nostra abstenció en el Consell Rector”.

Per últim, la regidora de Compromís ha votat a favor de la inclusió del manteniment de l’eix viari de Reus-Ruaya en l’Organisme Autònom Municipal; una proposta que inclou la creació del parc adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda en l’avinguda de Ruaya.

Compromís per València

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa