Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat dóna suport a l’actitud del secretari del jutjat de Vinaròs sobre el català
EFE / València

Després de presentar en roda de premsa la Campanya de Prevenció i Inundacions, Castellano ha sigut preguntat per la denúncia realitzada per advocats de les Terres de l’Ebre, que assenyalen que el secretari del Jutjat de Primera Instància número 1 de Vinaròs els requereix cada vegada que intenten presentar una demanda en català una còpia traduïda “en espanyol”.

En cas contrari els advocats són advertits que els seus escrits no seran admesos, com es constata des del Col·legi d’Advocats de Tortosa.

El conseller ha manifestat el seu “respecte” al que els advocats de Tortosa diguen, però ha recordat que l’article 6 de l’Estatut d’Autonomia del País Valencià “és molt clar”.

“Hi ha dos idiomes oficials al País Valencià, el valencià i el castellà, i l’administració ha de garantir el dret d’aqueixos dos idiomes” al ciutadà que acudisca a qualsevol administració pública, “no sols al de Justícia”.

Per açò, el conseller de Governació i Justícia ha assenyalat que entén “que l’actuació del secretari judicial en aquest cas és correcta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa