Diari La Veu del País Valencià
EUPV Alzira – Pla Integral contra la Pobresa
EU-Alzira proposa que l’Ajuntament elabore un Pla Integral contra la Pobresa
El col·lectiu d’EU ha instat l’equip de govern que s’elabora un Pla Integral contra la Pobresa a Alzira. Per a Ramón Vives, coordinador local d’EU-Alzira: “l’increment incontestable de les xifres d’exclusió social i pobresa que han denunciat diferents organitzacions ha de fer que l’equip de govern de l’Ajuntament es replantege la forma en què està abordant una realitat social que s’escapa de les mans.”

EU-Alzira proposa que es convoque des de la Comissió de Benestar Social, el Consell Econòmic i Social (on estan sindicats i patronal) i el Consell d’Acció Social (on es troben representades les entitats socials de la ciutat) un grup de treball per a elaborar aquest Pla Integral contra la Pobresa a Alzira.

Segons R. Vives (EUPV-Alzira): “al mateix temps, demanem que es compte amb el suport dels distints departaments de l’Ajuntament, així com altres administracions públiques, per abordar aquesta problemàtica de forma transversal. Per això, des d’EU-Alzira anem a sol·licitar que es garantisca una assignació suficient per a l’execució d’aquest pla en els pròxims pressupostos.”

La pobresa s’ha fet estructural. Un estudi recent de l’agència Eurostat, d’àmbit europeu, situa Espanya com l’estat on més famílies s’han empobrit per la crisi; el poder adquisitiu s’ha desplomat en un 28% des del 2007. Al País Valencià, fruit d’un model econòmic i social recolzat pels 18 anys de governs amb polítiques de dreta, ha fet que l’índex de pobresa siga sis punts superior a la mitjana estatal. Més de 800 famílies són ateses per les organitzacions socials; més de 300 han sol·licitat adherir-se al Pla Famílies, segons dades municipals.

Comparteix

Icona de pantalla completa